Wayne Barnes va arbitra Romania – Canada de la Cupa Mondiala de Rugby

Nationala de rugby a Romaniei pregateste pentru a disputa a treia partida la Cupa Mondiala din Anglia, confruntarea cu Canada de pe Leicester City Stadium urmand a fi arbitrata la centru de englezul Wayne Barnes, infromeaza www.frrr.ro. Wayne Barnes s-a nascut la Gloucestershire in 1979 si in momentul de fata este unul dintre cei mai experimentati arbitri din lume, cariera sa incepand la varsta de numai 21 de ani cand a fost inclus pe lista cavalerilor fluierului din Anglia. Din 2005 a devenit arbitru profesionist, in cartea lui de vizita figurand competitii precum fosta Heineken Cup, astazi Champions Cup, Challenge Cup, Six Nations Championship, The Rugby Championship sau Pacific Nations Cup unde si-a facut debutul international in 2006 la o partida dintre Juniors All Blacks si Tonga. In 2010 a condus finala Heineken Cup dintre Toulouse si Biarritz. Englezul participa pentru a treia oara la Cupa Mondiala, in 2007 avand de impartit dreptatea in cel mai greu meci, Franta-Noua Zeelanda din sferturile de finala, pentru ca patru ani mai tarziu sa fie delegat la centru in meciul medaliilor de bronz, Australia-Tara Galilor.
La aceasta editie a Cupei Mondiale, Wayne Barnes a oficiat la intalnirile Africa de Sud-Samoa si Noua Zeelanda-Argentina. Unul dintre asistentii lui Barnes va fi neozeelandezul Glen Jackson care inainte de a trece la arbitraj s-a afirmat ca jucator la franciza Chiefs, evoluand intr-o finala a Super Rugby in 2004, de unde a trecut la Saracens.
Din 2011 a ales cariera de arbitru, anul acesta fiind prezent la partida din Six Nations dintre Scotia si Tara Galilor. In aceasta editie a Cupei Mondiale a condus la centru intalnirile Australia-Fiji ,Tonga-Namibia si Irlanda-Canada.
Romano-italianul Marius Mitrea va fi celalalt arbitru asistent,care gratie prestatiilor apreciate in Guinness Pro 12, dar si la nivelul partidelor test are sansa participarii in premiera la Cupa Mondiala. Marius Mitrea a condus intalniri ale Lupilor Bucuresti in Challenge Cup, cu Worcester si Stade Francais, de asemenea a fost asistent la doua partide disputate de Stejari, una in cadrul Rugby Wold Nations Cup contra Emerging Ireland cealalta, tocmai cand am invins Canada, in 2013. La editia in curs a Cupei Mondiale a fost delegat ca asistent la partidele Scotia-Japonia si Australia-Uruguay.

Partida Romania-Canada din cadrul Grupei D a Cupei Mondiale va avea loc marti 6 octombrie cu incepere de la ora 18:45 pe Leicester City Stadium. (FOTO:irishtimes.com)