Vrei sa fii mai responsabil cu propriul autovehicul? Iata ce trebuie sa faci!

 

Daca la inceputuri masinile erau adesea privite ca un moft, in vremurile actuale, un automobil este in mod cert o necesitate absolut stricta. Cu greu ne putem imagina cum ar arata prezentul fara existenta acestor mijloace de transport de care ne folosim zi de zi. Orice conducator auto stie insa ca investitiile intr-o masina nu se opresc in momentul in care este achizitionata, ci in timp anumite piese si accesorii ce intra in componenta acesteia vor ceda si ele, de obicei din pricina uzurii. Ceea ce nu iau insa in calcul de foarte multe ori soferii este faptul ca atat stilul de condus, cat si modul in care masina este ingrijita sunt lucruri care afecteaza mult durata de viata a componentelor masinii. Din acest motiv, grija pentru propriul automobil nu ar trebui sa se rezume exlcusiv la o igienizarea realizata din cand in cand.

Pentru ca este imposibil sa preconizam care va fi durata de viata a unei masini, avem totusi posibilitatea de a ne centra eforturile pe o buna intretinere a acesteia. Desi poate parea greu de crezut, o masina bine intretinuta poate avea o durata de de viata mult maimare decat am putea preconiza vreodata. Astfel, am pregatit pentru tine o lista cu cateva sfaturi ce iti pot fi de folos in intretinerea corespunzatoare a masinii.

            Inspectiile tehnice periodice, o cale eficienta prin care poti evita defectiunile majore

Chiar daca de cele mai multe ori este practic imposibil sa ne ferim la nesfarsit de diferite defectiuni, cert este faptul ca avem posibilitatea de a le evita pe cele majore prin intermediul unor inspectii tehnice realizate in mod constant. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca apelezi la un service auto specializat, care in urma unei inspectii tehnice va putea determina cu usurinta daca automobilul tau necesita anumite reparatii de urgenta sau nu. Cu cat vei amana mai mult inspectiile tehnice, cu atat risti mai mult sa te pricopsesti cu defectiuni majore la nivelul automobilului.

            Igienizarea constanta

Intretinerea corecta a masinii nu presupune niciodata sa astepti ca murdaria sa se depuna, ci este recomandat ca aceasta sa fie indepartata de indata ce apare. In prezent putem spune ca avem la dispozitie toate solutiile necesare pentru a oferi masinii o curatare perfecta. De la aspiratoare auto si pana la solutii de curatare profesionale, pe toate acestea le putem regasi in numar mare in sfera online si nu numai. Asadar, fa o obisnuinta din a-ti intretine masina.

Adaptarea stilului de condus

Chiar daca de foarte putine ori luam in calcul impactul pe care un stil de condus agresiv il are asupra componentelor masinii, in realitate acesta poate scurta semnificativ viata unor piese si accesorii auto. Din acest motiv, este recomandat sa te asiguri ca adopti un stil de condus cat mai preventiv, lucru care nu iti va aduce beneficii doar in ceea ce priveste durata de viata a unor componente, ci este unul benefic si atunci cand vine vorba despre siguranta in trafic. Stilul de condus preventiv iti ofera posibilitatea de a reactiona mult mai bine la situatiile periculoase ce pot aparea in trafic.Succes Grup - compania dumneavoastra de servicii integrate - marketing, presa, consultanta, software - Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la contact@succes-grup.ro sau la telefon 0771.430.955.