VIDEO: Laura Badea susține o campanie de prevenire și tratare a hepatitei C

Fundația „Renașterea” pentru Sănătate, Educație si Cultură continuă și în 2016 acțiunile din campania „STOP Hepatita”, un amplu program național de informare, educare și prevenție a hepatitei în România, principalul mesaj al campaniei fiind: ”Hepatita C este acum vindecabilă. Informează-te, testează-te, tratează-te!”, informează www.săptămânamedicală.ro. Nume cunoscute din spațiul public din România precum: Ivan Patzachin, Liana Stanciu, Marius Manole, Oana Cuzino, Cornel Ilie (VUNK), Laura Badea, Monica Davidescu și Nicole Cherry s-au alăturat cauzei, pentru a transmite publicului mesajele importante din campanie. În perioada următoare vor avea loc numeroase activități de conștientizare a hepatitiei A, B și C în România. România se află pe locul1 în rândul țărilor europene lanumărultotal de cazuri de hepatită.Acesta estecontextul în care Fundația Renașterea,în colaborare cu Societatea Românade Boli Infecțioaseși HIV/SIDA, a dat startul programului național„STOP Hepatita”.

Activitateaprincipală a programului național „STOP Hepatita”estereprezentată de Caravana Națională de Informare și Prevenție a Hepatitei A, B și C, care urmărește educarea, testarea gratuită și informarea publicului larg și a personalului medical.

Până în prezent au avut lor 3 campaniide testare: două în București și una în Craiova.

Hepatita C este de acum vindecabilă!

Toate persoanele infestate cu virusul Hepatitei C au de acum o șansă în plus la vindecare. Următoarele activitățidin cadrul Programului Național „STOPHepatita”se vor concentra pe comunicarea veștiiimportante: Hepatita C este acumvindecabilă!Programul va continua să transmită mesajele acestui demers asupra tipurilor de virusuri hepatice, prin sloganul: „Informează-te. Testează-te. Tratează-te.”.

Programul Național STOP Hepatita prevede activități de informare, educare și prevenție pentru toate publicurile țintă: copii, tineri și adulți. Zonele de acțiune sunt: pentru hepatita A – activități de educare despre importanța igienei încă de la școală și campanii complexe de educare; pentru hepatita B – campanii de informare despre importanța prevenției atât prin vaccinare, cât și protejare sexuală; pentru hepatita C – campanii de diagnosticare a bolii, de conștientizare a implicațiilor și a opțiunilor terapeutice în vederea vindecarii.

 Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).