VIDEO: Dorna, Salvați Copiii și Simona Halep te invită să donezi timp pentru viața copiilor născuți prematur

Campania ‘Grijă pentru Copii’, desfășurată de Dorna în parteneriat cu organizația Salvați Copiii România, intră în cel de-al patrulea an de existență, se precizează într-un comuniate. Cu susținerea Simonei Halep, proiectul le adresează românilor o nouă provocare în 2016, aceea de a dona timp, pentru a oferi o șansă la viață copiilor născuți prematur. Lansată în 2013, campania contribuie la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternităților din București și din țară, dar și la o informare corectă și completă asupra problematicii nașterilor premature din România. ‘Când am început să dezvoltăm campania Grijă pentru Copii din acest an, ne-a fost clar un lucru, pe care chiar unii dintre consumatorii noștri ni l-au semnalat — faptul că trebuie să le dăm acestora ocazia de a se implica mai mult decât au putut s-o facă până acum. Astfel, în 2016, le oferim ce și-au dorit — oportunitatea de a susține ei înșiși cauza, alături de Simona Halep, donând timp din timpul lor, pentru copiii născuți prematur.’ — Nicoleta Eftimiu, Director de Marketing Coca-Cola România. Copiii născuți prematur pot petrece până la 3 luni în incubatoare, pentru a ajunge la parametrii normali de viață, iar în această perioadă, fiecare secundă poate face diferența dintre viață și moarte. Dorna și Simona Halep invită toți românii să se implice în această cauză, donând timp pentru viața copiilor născuți prematur. Pe site-ul www.dorna.ro, cei care aleg să doneze timp o pot face în două feluri — urmărind clipul de susținere al campaniei sau creându-și propriul clip de susținere. Dorna va aduna secundele donate prin vizionarea clipurilor de susținere, iar de fiecare dată când se cumulează echivalentul a 3 luni, va dona câte un echipament de specialitate dedicat îngrijirii copiilor născuți prematur.

‘Mă bucur să fac parte în continuare din acest proiect care îmi este foarte aproape de suflet. Acești copii au nevoie de timp mai mult decât oricare dintre noi și îmi doresc să-i ajut să-l câștige. Anul acesta îi îndemn pe toți susținătorii mei să meargă și mai departe și să devină, alături de mine, ambasadori ai acestei cauze. Hai să donăm copiilor născuți prematur timp pentru viață!’ — Simona Halep, numărul 3 WTA.

‘Cauza copiilor născuți prematur este încă foarte actuală în țara noastră. Alături de Dorna, facem eforturi constante pentru a îmbunătăți situația din maternități. Anul acesta, toți românii se pot implica, fie că aleg să doneze timp, fie că aleg să doneze bani pe www.salvaticopiii.ro. Ambele se vor transforma în echipamente cu care vom dota noi unități ce au nevoie de sprijinul nostru. Implicarea Simonei Halep a adus o și mai mare notorietate acestui proiect, lucru care ne bucură și pentru care îi mulțumim!’ — Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Campania ‘Grijă pentru Copii’ se va desfășura până la finalul lunii aprilie, sub mesajul ‘Hai să donăm copiilor născuți prematur timp pentru viață!’. Început în 2013, proiectul susținut de Dorna și Salvați Copiii s-a materializat până acum în dotarea a 40 de maternități și secții de neonatologie cu echipament de specialitate.

Despre Dorna și copiii născuți prematur

În România, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătății în 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC) ‘Alfred Rusescu’, unul din zece copii se naște prematur, având nevoie de atenție specială chiar din prima oră de viață.

Nașterea înainte de termen îi lasă bebelușului mai puțin timp pentru dezvoltarea și maturizarea intrauterină, printre consecințe numărându-se greutatea scăzută la naștere și riscul crescut de apariție a afecțiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Apa reprezintă 79% din corpul unui bebeluș, ajută la digestie, la absorbția alimentelor, reglează temperatura corpului și circulația sângelui, transportă nutrienții și oxigenul către celule și elimină toxinele. Apa este al doilea element vital după oxigen, iar hidratarea corespunzătoare reprezintă o condiție de bază pentru menținerea sănătății organismului.

Dorna Izvorul Alb este recomandată atât în alimentația zilnică a femeilor însărcinate, cât și a proaspetelor mămici care alăptează, datorită conținutului scăzut de sodiu. În plus, este ideală pentru pregătirea hranei bebelușilor și hidratarea lor zilnică.

Despre Compania Coca-Cola

Compania Coca-Cola este cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume, ce le oferă consumatorilor peste 500 de mărci de băuturi răcoritoare carbogazoase și necarbogazoase. Pornind de la Coca-Cola, recunoscută ca fiind una dintre cele mai valoroase mărci din lume, portofoliul companiei cuprinde branduri în valoare de 20 de miliarde de dolari, printre care se numără Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, apă vitaminizată, Powerade, Minute Maid, Cappy, Simply, Georgia, Dasani, FUZE TEA și Del Valle.

La nivel global, compania Coca-Cola este furnizorul numărul 1 de băuturi carbogazoase, cafea ready-to-drink și sucuri de fructe și nectaruri. Având cea mai mare rețea de distribuție de băuturi răcoritoare din lume, consumatorii din peste 200 de țări se bucură de băuturile companiei, consumul depășind 1,9 miliarde de porții pe zi.

Având în vedere angajamentul său de dezvoltare a unor comunități durabile, compania noastră este centrată pe inițiative care contribuie la protejarea mediului înconjurător și conservarea resurselor, încurajarea unui stil de viață activ și echilibrat, crearea unui mediu de lucru sigur pentru angajații noștri și promovarea dezvoltării economice a comunităților unde ne desfășurăm activitatea. Împreună cu partenerii noștri de îmbuteliere, suntem în top 10 angajatori, având peste 700.000 de angajați care fac parte din Sistemul Coca-Cola.

În România, ca în toate țările în care își desfășoară activitatea, Coca-Cola deține și funcționează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii și distribuției produselor către consumatori. În România, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) și partenerul său, Coca-Cola Hellenic (CCH) România, care îmbuteliază și distribuie produsele Coca-Cola sub licența The Coca-Cola Company în România.

Pentru mai multe informații legate de companie vă rugăm să vizitați site-ul www.thecoca-colacompany.com, blogul www.coca-colablog.com sau să ne urmăriți pe Twitter la adresa www.twitter.com/CocaColaCo și LinkedIn, la adresa www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company.

Despre Organizația Salvați Copiii România

Salvați Copiii România este o organizație neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile și protecția copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenției Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele Organizației sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenție deosebită către cei aflați în situații dificile — copiii din comunitățile dezavantajate, copiii victime ale violenței, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiați etc.

În cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicați în campaniile și programele desfășurate de Organizație. Salvați Copiii România este membru al Save the Children Internațional, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului și care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări

Din 2010, Salvați Copiii România a inițiat proiectul ‘Fiecare Copil Contează’, parte a campaniei mondiale Every One, care urmărește reducerea mortalității infantile și a copiilor până la cinci ani.

În perioada 2010-2015, au fost derulate acțiuni menite să combată cauzele prevenibile ale deceselor copiilor printr-o componentă majoră de informare și educare, dar și prin suport nutrițional și sanitar pentru 22 000 de beneficiari (copii cu vârste între 0-5 ani, gravide și mame tinere) din 31 de comunități rurale din județele Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea.

În cadrul campaniilor ‘Bun venit pe lume’ și’ Un gest pentru o viață’, derulate începând cu octombrie 2012, Salvați Copiii și-a asumat susținerea eforturilor medicilor, prin dotarea cu echipamente medicale performante a 58 de maternități din 34 de județe ale țării. Aceste unități medicale au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilație sau alte echipamente performante necesare salvării vieților bebelușilor născuți prematur.

Cu ajutorul echipamentele achiziționate în urma campaniei de reducere a mortalității infantile, apreciem că am ajutat la salvarea a peste 18.000 de nou-născuți.

Cei care doresc să susțină în continuare demersul Salvați Copiii de a reduce mortalitatea infantilă în România o pot face redirecționând 2% din impozitul pe venit, sau cu donații de 2 euro prin SMS la 8844 cu textul SALVEZ în campania ‘Un gest pentru o viață’.

Împreună putem susține șansa la viață a fiecărui copil din România!

(FOTO: https://www.facebook.com/simonahalep/photos)

SH