Victor Hanescu, prezent la Vitality Open Tour, a anuntat ca va investi in tineri

Victor Hanescu, romanul cu cea mai buna clasare in tenisul masculin la nivel mondial i-a vizitat pe tinerii participanti la Vitality Open Tour si le-a dezvaluit cateva ponturi din secretul care il tine in topul ATP mai bine de 11 ani. Fanii sportivului l-au primit cu o surpriza de zile mari, pregantindu-i acestuia ziua de nastere in avans.

hanescu autografe

Competitia se bucura de sprijinul Federatiei Romane de Tenis, iar partenerul oficial al turneului este Dr.Oetker România, un brand ce sustine in mod constant competitii internationale si nationale de tenis. Vitality Open Tour este un turneu international masculin de categoria Futures F8 aflat în calendarul competitional ITF Pro Circuit cu premii in valoare de 10.000 de euro. La competitie sunt jucatori veniti din Italia, USA, Slovacia, Franța, Moldova, Rusia, Canada, Israel, Malaezia, Croația, Suedia, Columbia.

ioan cozma (1)

“Acest tip de turneu, turneul Future cu premii in valoare de 10.000 de dolari, este o initiativa extraordinara a F.R.Tenis si Tenis Club Curtea de Arges. Dr.Oetker a facut posibil acest turneu si cred ca este benefic pentru cei la inceput de drum. Observ ca este un turneu foarte bine organizat la care participa foarte multi romani. Nu pot decat sa ma bucur cand vad astfel de evenimente. Un astfel de turneu reprezinta o rampa de lansare pentru tinerii pasionati de tenis si doar asa pot ajunge sa faca performanta. Si eu am trecut prin astfel de turnee. Jucam la Bacau si Galati, iar acolo am castigat primele puncte ATP, am invatat sa capat incredere si sa incep drumul catre topul ATP. M-am uitat pe tabloul principal al turneului Vitality Open Tour, ii cunosc foarte bine pe jucatorii romani, mai ales pe cei tineri. Patrick Ciorcila este unul dintre jucatorii buni ai competitiei organizate la Curtea de Arges”, spune Victor Hanescu.

hanescu confettiu

Victor Hanescu a participat la Players Party – Vitality Open Tour si a avut parte de o surpriza de proportii. Pentru ca la inceputul saptamanii viitoare Victor Hanescu va implini 33 de ani, fanii acestuia nu au ratat ocazia de a-i ura sportivului “La multi ani” facandu-i un tort imens in forma unei rachete de tenis.
“Sunt foarte emotionat pentru ca nu ma gandeam la o astfel de surpriza din partea voastra. Dimineata cand m-am trezit nici prin cap nu imi trecea ca voi avea o zi de nastere in avans. Mi-ati facut o surpriza foarte frumoasa”, a fost mesajul lui Hanescu.

H racheta
Tenismenul roman a declarat in cadrul turneului Vitality Open Tour ca Romania are nevoie urgent de un refresh in tenisul masculin. Hanescu are pregatit un nou proiect care va putea face schimbul de generatii in tenisul romanesc masculin.

” Mereu mi-am dorit sa dau o parte din castigurile mele si sa ajut tenisul romanesc pentru ca acest sport este unul pe care nu oricine si-l poate permite. Asa ca trebuie sa lucram mai mult pe sectorul dezvoltarii tinerilor. As vrea sa lansez cu ajutorul F.R.Tenis si Dr.Oetker Romania programul Dream Young Team pentru Romania. Echipa va fi formata prin selectie nationala si va aduna sase dintre cei mai buni jucatori cu varste cuprinse intre 16-18 ani. Vor exista stagii de pregatire intre 10 si 14 zile, de patru ori pe an. Eu impreuna cu o echipa de profesionisti formata din preparator fizic, preparator mental, fizioterapeut si antrenor vom modela tinerele talente pregatindu-le pentru lupta dura din topul ATP. Foarte multi juniori se pierd la aceasta varsta si nu reusesc sa treaca mai departe in cariera. Cred ca este nevoie in Romania de un proiect de o asemenea anvergura pentru a ajuta tenisul romanesc masculin. Consider ca tenisul masculin romanesc are nevoie urgent de un refresh mai ales ca urmeaza Cupa Davis unde echipa Romaniei trebuie reimprospatata cu generatia urmatoare. Consider ca acest meci din septembrie este o sansa pentru cei tineri sa evolueze. E un moment in care trebuie schimbate generatiile”, a dezvaluit Hanescu. “Suntem mandri ca am putut da o mana de ajutor pentru ca Vitality Open Tour sa ajunga la Curtea de Arges. Ma bucur ca am reusit sa aducem jucatori din peste 17 tari, toti de valoare. Sunt convins ca faima turneului se va duce mai departe si pe viitor vor veni jucatori si mai buni. Sper la o finala romaneasca, dar momentan nu pot spune nimic despre finalisti. Am ales sa sprijinim tenisul deoarece este un sport nobil”, a declarat Ioan Cozma, directorul general Dr. Oetker Romania. Partenerul oficial Vitality Open Tour este Dr. Oetker România, iar organizatorii turneului Tenis Club Curtea de Argeș si Federația Română de Tenis. Turneul face parte din calendarul competițional al ITF Pro Circuit. Ediția 2014 s-a bucurat de sprijinul sponsorilor: Steinel, Karcher, Consiliul Județean Argeș, Consiliul Local Curtea de Argeș, Vodafone, Râureni, Mistad, Lupa GPS, Posada SA, Hotel Camino, Păstravăria Brătioara, AS Travel, BCD Travel, Ereea, Campofrio si ARC-Asociația Română a Cărnii. Parteneri media: Radio Argeș Expres si Ziarul Argeș Expres. Promotorul turneului este SCG-Smart Corporation Group Dr.Oetker are o tradiție de peste 120 de ani pe plan international, iar în România activeaza de peste 16 ani. Astăzi, Dr. Oetker România ocupă, cu cele peste 230 produse, pozitia de lider de piata pe toate categoriile sale: ingrediente pentru prajituri, deserturi pudra, conservanti pentru legume si fructe, pizza & snack-uri congelate.