Valvis duce mai departe traditia “struguritului”

Fostul actionar rapidist a organizat o noua actiune la Samburesti, acolo unde invitat de onoare a fost Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elvetiei

JVVDevenită tradiţională, acţiunea organizată în fiecare toamnă, pe domeniile de la Sâmbureşti – Olt, de fostul acţionar rapidist Jean Valvis, a fost şi de data aceasta o reuşită totală.

jv 5

Evenimentul a avut loc în ultimul weekend din septembrie, “exact când este cel mai bun timp pentru culesul viei” , după cum a explicat însuşi amfitrionul, iar invitaţia sa a fost onorată şi de una dintre cele mai importante personalităţi aflate în acest moment în ţara noastră, Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elveţiei.

valvis ambasador

oache

Acesta a fost “la strugurit” la Sâmbureşti, iar participanţii, peste 100 de copii (cel mai mic având vârsta de doi ani!) au cules struguri, după care au fost răsplătiţi de Valvis cu diplome şi premii consistente

Tradiţie veche de şase ani

jv rem

Practic, a fost al şaselea an consecutiv când s-a sărbătorit Ziua Recoltei, iar părinţii au fost şi ei extrem de mulţumiţi, degustând la final de eveniment din vinurile care l-au făcut celebru pe Jean Valvis – omul de afaceri a preluat în 2005 Domeniile Sâmbureşti, investind de atunci aproximativ 15 milioane de euro.

jv struguri

De altfel, în urmă cu doi ani, vinurile produse de fostul acţionar al Rapidului au fost medaliate la Târgul Internaţional de la Beijing, cucerind nu mai puţin de cinci trofee!

elena

Podgoria preluată acum aproape un deceniu de Jean Valvis are însă o tradiţie incredibilă: a fost atestată istoric încă din 1521 şi a fost dezvoltată în timp de familii importante de boieri, precum: logofătul lui Mihai Viteazu, Theodosie Rudeanu, Danilovici sau familia Brătienilor. “Ne bucurăm să sărbătorim împreună o tradiţie veche de 3.000 de ani. Le mulţumim copiilor că au contribuit şi ei, cu mânuţele lor, la creşterea faimei podgoriilor noastre, iar zâmbetele lor şi bucuria cu care au participat la <strugurit> ne fac cu adevărat fericiţi”, a declarat Jean Valvis.