Valentin Vanță, către tenisul de performanță, după modelul părinților săi celebri

Fiul fostei mari floretiste Claudia Grigorescu-Vanță și al fostului component al echipei de Cupa Davis, Mihai Vanță are ambiții mari în tenisul de mare performanță.

Tenisul românesc continuă să producă talente, iar poveștile tinerilor care se luptă să pătrundă în elita internațională sunt unele fascinante. Așa cum este cazul poveștii al carei erou este Valentin Vanță, jucătorul născut la 28 septembrie 1997, în Germania, la Wurzburg.

“În 3-5 ani vreau să intru între primii 100 din lume!”

Legitimat la CS Dinamo, multiplu campion național și cu numeroase rezultate importante la nivel continental, Valentin este fiul a doi foști sportivi binecunoscuți.

Mama, Claudia Grigorescu-Vanță a cucerit medaliile de bronz și argint cu echipa României la Jocurile Olimpice de la Barcelona 1992 și Atlanta 1996, plus titlurile de campioană mondială pe echipe și vicecampioană mondială la individual. Tatăl, Mihai Vanță este unul dintre numele importante din istoria tenisului românesc. Este multiplu campion național și component de bază al echipei de Cupa Davis între anii 1984 și 1992.

“Vreau ca într-o perioadă de 3-5 ani să pătrund între primii 100 de jucători ai lumii. Visez să joc pentru România la Jocurile Olimpice”, sunt unele dintre obiectivele și visele lui Valentin Vanță.

Absolvent de “Goethe” și pasionat de literatura clasică română și germană!

Băiatul care îl are ca idol pe australianul Lleyton Hewitt are o educație aleasă și este pasionat de lucruri care îl desprind din media sportivilor obișnuiți.

Absolvent al Colegiului German Goethe (2004-2016), cu media generală de Bacalaureat 9.41, sportivul de la CS Dinamo este pasionat de literatură.

Citește cu mare plăcere și interes literatură germană, “Procesul” de Kafka sau “Nathan der Weise de Lessing”, dar adoră și clasicii literaturii românești. Jucătorul de mână dreaptă și posesor al unui backhand cu două mâini are toate șansele să ajungă în scurt timp la cel mai înalt nivel al tenisului mondial.