Valentin Popescu Alexandrion Grup sport româno

Valentin Popescu (Alexandrion Grup): Dorim să aducem românii din nou aproape de sport

Susținerea sportului românesc a fost una dintre cele mai importante direcții de implicare socială ale Alexandrion Grup România și Fundației Alexandrion, care, de peste 15 ani, sponorizează echipe importante din fotbalul și handbalul românesc, dar a sprijinit si Comitetul Olimpic și Sportiv Român la trei olimpiade – Atena, Beijing și Londra. “Ne dorim foarte mult să aducem românii din nou aproape de sporturile și de sportivii pe care îi iubesc, pentru că acesta este unul dintre puținele domenii care încă ne mai aduc motive de bucurie. Sigur că este nevoie de susținere morală și financiară constante, dar suntem pregătiți să facem asta pentru că avem încredere în sportul românesc”, a declarat Valentin Popescu, director de marketing sportiv în cadrul Alexandrion Grup România.

În prezent, Alexandrion Grup România și Fundația Alexandrion susțin echipele de fotbal FC Petrolul Ploiești, Universitatea Craiova și CSMS Iași, precum și echipele de handbal U Alexandrion Cluj și CSA Steaua Alexandrion București. “În perioada care urmează ne vom consolida prezența în sport și vom derula, atât separat, cât și alături de cluburi, o serie de activități care se vor adresa direct suporterilor”, a adăugat Valentin Popescu, director de marketing sportiv în cadrul Alexandrion Grup România. O astfel de acțiune, care deja a început să fie implementată, constă în oferirea de mingi de fotbal Alexandrion suporterilor prezenți la cele mai importante meciuri din Liga I. Totodată, compania oferă, lunar, peste 4.000 de bilete gratuite pentru suporterii echipelor sponsorizate.

Înființat în anul 1994, Alexandrion Grup a creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din România, recunoscute atât pe plan intern, cât și internațional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de produse al Alexandrion Grup cuprinde toate categoriile de băuturi spirtoase cerute pe piață, inclusiv băuturi tradiționale românești. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* și 7*, Cava D’Oro, Vodka Alexander și Vodka Kreskova, faimosul vinars Brâncoveanu XO, VS și VSOP, afinata, vișinata și caisata Saber Premium, Saber Fructe de Pădure, dar și alte produse care au asigurat companiei poziția de lider pe piața băuturilor spirtoase și tradiționale din România.

Alexandrion Grup România este cel mai mare producător de băuturi spirtoase din România, cu două unități de producție active – la Bucov, în județul Prahova, acolo unde se află Distileriile Alexandrion și la Rădăuți, în județul Suceava, acolo unde se află fabrica Saber. În cei peste 20 ani de activitate, compania a creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din România, fiind vândute peste 230 de milioane de sticle de băutură.

Operațiunile Alexandrion Grup România se extind însă și asupra altor domenii conexe, precum leasingul și vânzările auto, agricultura sau producția de cuarț compozit.