Unități de elită vor asigura protecția în timpul Turului Franței, din cauza riscului terorist foarte ridicat

Aproximativ 23.000 de jandarmi și polițiști, inclusiv din unități de elită, vor asigura securitatea ediției 2016 a Turului ciclist al Franței, care va avea loc în luna iulie, un eveniment anual foarte popular, în “contextul special” al “riscului terorist foarte ridicat”, a anunțat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de AFP, infomrează www.agerpres.ro. “Cel puțin 23.000 de jandarmi și polițiști vor fi prezenți pe marginea traseului, în acest an, pentru a asigura securitatea Turului Franței”, care se va desfășura între 2 și 24 iulie, a declarat demnitarul francez cu ocazia unei reuniuni cu organizatorii competiției.

Acesta a adăugat că a cerut, “pentru prima oară, unității de elită a Jandarmeriei franceze (GIGN), “să însoțească Turul Franței pe toată durata probei și să fie gata să intervină în orice moment, în caz de necesitate”.

“Toată lumea înțelege că, în acest an, Turul Franței se va derula într-un context special, după valul de atentate jihadiste din Franța, de anul trecut”, a spus ministrul, reamintind că “riscul terorist” rămâne în acest moment “foarte ridicat”.

“Trebuie să dăm dovadă de o vigilență extremă, în fața unui inamic determinat să ne lovească în orice moment” și să “furnizăm toate mijloacele necesare”, a asigurat Cazeneuve, calificându-le drept “excepționale”

“Evaluările sunt în curs, în acest moment, pentru a examina dacă trebuie să ridicăm încă, aici sau acolo, acest nivel de angajament”, a adăugat Bernard Cazeneuve.

Turul Franței, a reamintit ministrul de Interne, este “începând din 1903 primul spectacol popular gratuit oferit în fiecare vară francezilor și turiștilor, urmărit anual de 10 până la 12 milioane de spectatori, masați pe marginea șoselelor și până pe vârfuri” în timpul probelor montane.

“Marea Buclă” este, de asemenea, “al treilea eveniment sportiv mondial, difuzat în 190 de țări și acoperit de 2.000 de ziariști”, a subliniat Bernard Cazeneuve.

 Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).