Un Tur al Franței cum nu s-a mai văzut – Eurosport amplifică acoperirea pe toate platformele sale

Acoperire completă prin intermediul platformelor Eurosport, împreună cu 25 de ore de conținut exclusiv în majoritatea Europei și o ofertă digitală îmbunătățită vor aduce cel de-al 105-lea Tur al Franței vara aceasta, mai aproape de fanii ciclismului în perioada 7 – 29 iulie.

 

Eurosport transmite Turul Franței încă din 1991 iar după ce a difuzat în premieră fiecare minut al competiției în 2017, anul acesta, publicul va putea urmări toată acțiunea atât la TV, cât și online, prin intermediul Eurosport Player, eurosport.com și al aplicației integrate.

 

Acoperirea Turului Franței pe Eurosport Player va include șase fluxuri video suplimentare live; cinci camere video mobile pe motociclete care vor vâna fiecare mișcare din pluton, plus o conexiune video dedicată liniei de sosire. De asemenea, fanii se pot bucura de o acoperire neîntreruptă și de servicii complete de reluare pentru toate etapele, ceea ce ofera fanilor control complet al experienței lor de vizionare.

 

Pentru a veni în sprijinul ofertei digitale extinse a Eurosport și pentru ca un număr cât mai mare de telespectatori să beneficieze de transmisiunile cicliste premiate ale Eurosport, fanii  de pe tot continentul** vor avea acces gratuit la Eurosport Player timp de șapte zile.

 

 

Eurosport va difuza mai mult de 100 de ore de transmisiuni ÎN DIRECT din timpul celor 21 de etape care se vor desfășura în perioada 7 – 29 iulie. Printre emisiunile dedicate se numără Tour de France Extra – un magazin pre și post-etapă – ce va extinde transmisiunile ÎN DIRECT cu informații de specialitate și analize oferite de experții Eurosport. De asemenea, Tour Today care va diseca fiecare etapă în detaliu, în fiecare zi de cursă a Turului Franței este o emisiune ce urmează să fie transmisă în prime-time.

 

Eurosport continuă să lucreze cu cei mai buni experți în sport pentru analizele lor unice asupra a ceea ce se întâmplă în pluton. Câștigător de etapă în Turul Franței, Juan Antonio Flecha, va modera transmisiunile internaționale ale Eurosport prin intermediul emisiunii zilnice Juan & Only. Recapitulând toată acțiunea de pe șosea, direct de la linia de sosire, precum și prin prezentarea seriei sale Recon, ce va prefața șapte etape cheie, Flecha va încerca să prezinte momentele cheie care vor determina rezultatele celebrului tricou galben.

 

Alberto Contador, unul dintre cei șapte oameni care au câștigat toate cele trei Mari Tururi, inclusiv tricoul galben în 2007 și 2009, se va alătura echipei de comentatori Eurosport din Spania. De asemenea, El Pistolero, care s-a pensionat în 2017, va fi prezent și în transmisiunile internaționale ale Eurosport pentru etapele cruciale din Pirinei. Sean Kelly câstigător a nouă clasice monumente, va prezenta analiza pentru Eurosport UK cu Richard Virenque, câștigător de șapte ori al concursului King of the Mountains (record absolut), iar Jacky Durand, câștigător a trei etape în Turul Franței va acoperi transmisiunile din Franța.

 

Una din noutățile Eurosport pentru conținutul digital de anul acesta este colaborarea cu legendarul câștigător al Turului Franței, Sir Bradley Wiggins, pentru lansarea unui nou podcast show. Seria în patru părți va fi difuzată în fiecare zi de luni de la Turul Franței, începând cu data de 9 iulie și va fi disponibilă tuturor marilor furnizori de podcasturi. De asemenea, fiecare episod va fi disponibil și în format video pentru fani, exclusiv pe eurosport.com.

 

Înaintea startului Turului Franței de anul acesta, expertul Eurosport Juan Antonio Flecha a declarat: “Anul acesta Turul Franței promite să fie o cursă foarte disputată fără să putem numi vreun campion clar. Sunt trei săptămâni de dramă și trebuie să vedem cum evoluează povestea, cine este pregătit să își asume riscuri și cine va fi lăsat în urma și ce mișcări face fiecare echipă. Este cea mai mare cursă de ciclism din lume, iar traseul pentru ediția din acest an include toate provocările imaginabile pentru un rutier – coborâri, sprinturi, pavate și cățărări. După cum am văzut și în Giro d’Italia în mai, o pauză decisivă poate schimba întreaga cursă, deci asigurați-vă că nu pierdeți nici un minut de acțiune pe Eurosport”.

 

Cu un calendar de neegalat, alcătuit din peste 200 de zile de acțiune live și 2300 de ore de acoperire pe canalele sale, acoperind toate cele trei Mari Tururi, plus 35 de evenimente UCI World Tour, inclusiv cele cinci monumente, Eurosport rămâne gazda ciclismului în Europa. Ediția cu numarul 105 a Turului Franței va fi prezentată și analizată În direct la Eurosport România de comentatorii Emanuel „Manolo” Terzian și Andrei „Jean” Comșa și expertul Alex Ciocan. Aceștia vor continua să își încânte fanii și cu cele două momente speciale de pe pagina de facebook Eurosport România: Rețeta lui Manolo și Minutul lui Ciocan dedicate pasiunilor culinare din fiecare zonă traversată de plutonul ciclist și, respectiv momentelor de interes major din cadrul fiecărei etape.