Un tenismen japonez, care a plasat 76 de pariuri pe meciuri, a fost suspendat pe viaţă

Jucătorul Junn Mitsuhashi (Japonia) a fost suspendat pe viaţă din tenis şi amendat cu 50.000 de dolari după ce a fost găsit vinovat de trucare de meciuri, de către Unitatea de Integritate a tenisului (TIU), scrie BBC, informează revista Sport Magazin.

Niponul, în vârstă de 27 de ani, a cerut unor adversari să joace mai slab sau să aranjeze anumite lucruri dintr-un meci, în cadrul unor turne Futures din Africa de Sud şi Nigeria, în 2015. Mitsuhashi, care a plasat 76 de pariuri pe meciuri, în 2015, nu a cooperat cu oficialii TIU şi a negat acuzaţiile care i s-au adus. Cea mai bună clasare a sa a fost locul 295 ATP, unde a ajuns în 2009, dar, ulterior, a căzut până pe locul 1.997.

De asemenea, românul Alexandru Daniel Carpen a fost suspendat pe viață la începutul acestui an pentru trucare de meciuri. La puțin timp, Mihăiță Damian a fost suspendat un an şi amendat cu 5.000 de euro pentru că a pariat pe mai multe meciuri. Corpul de Integritate din Tenis (TIU) a anunţat că Damian a făcut 199 de pariuri în perioada 2011-2013, însă a precizat că nu a pariat pe meciurile în care era implicat. (de Teodor Chiriac)