BREAKING NEWS
Search

Simona Halep poate opri dominația Serenei Williams din fruntea ierarhiei WTA

Un meci pentru istorie: Simona Halep poate opri dominația Serenei Williams din fruntea ierarhiei WTA, informează tv.eurosport.ro. Serena Williams are până acum nu mai puțin de 309 săptămâni pe primul loc în clasamentul mondial. Ultimele 186 sunt consecutive.

Simona o va întâlni în sferturile de finală pe Serena Williams – joi de la ora 02.00 pe Eurosport 1.

Față în față: Simona vs Serena

De 8 ori a întâlnit-o în carieră Halep pe Williams iar scorul confruntărilor directe este net favorabil campioanei din Statele Unite: 7-1. Singura victorie a Simonei este cea de la Turneul Campioanelor/ Singapore 2014.

Au fost atunci două dueluri cu scenarii diametral opuse: Halep a câștigat extrem de lejer în faza grupelor, scor 6-0 6-2, pentru ca Williams să-și treacă în palmares finala după o revanșă în stil clasic: 6-3 6-0.

este doar al doilea meci care are loc în cadrul unui turneu de Mare Șlem, după Wimbledon 2011
doar 4 seturi a câștigat Simona în fața Serenei, în cele 8 partide directe
Ultima confruntare dintre cele două adversare de miercuri a avut loc la Indian Wells 2016 iar Serena s-a impus atunci în două seturi, 6-4 6-3.

Bătălia cifrelor

Dacă Simona Halep este în căutarea primului titlu de Mare Șlem, Serena a adunat nu mai puțin de 22 de trofee, fiind la egalitate din acest punct de vedere cu fosta campioană germană Steffi Graf.

Mezina familiei Williams s-a impus de 6 ori la Australian Open, de 3 ori la Roland Garros, de 7 ori la Wimbledon și în alte 6 cazuri la US Open.

Serena a câștigat primul titlu la New York tocmai în 1999. De atunci, au urmat succesele din 2002, 2008, 2012, 2013 și 2014
semifinala de anul trecut e cea mai bună performanță a Simonei de la US Open
Parcursul de la US Open 2016

Doar 20 de game-uri a cedat Serena Williams în primele 4 runde de la Open-ul American. A trecut pe rând de Ekaterina Makarova, Vania King, Johanna Larsson și Yaroslava Shvedova – toate fără să cedeze vreun set.

De partea cealaltă, traseul Simonei nu a fost deloc unul facil. A început tare meciurile cu Flipkens și Safarova, iar rezultatele s-au văzut imediat. La fel de abrupt s-a dat startul și în partida cu Timea Babos însă jucătoarea din Ungaria a echilbrat apoi jocul, învingătoarea stabilindu-se în prelungiri.

Fără soluții în fața jocului Simonei a fost și Suarez Navarro. În meciul din optimi, Halep și-a trecut în palmares al șaselea succes în fața Carlei, din 11 meciuri directe.

Chiar dacă aborda finalul de sezon 2015 din postura de loc 2 WTA, Simona Halep (a 5-a în lume) emană acum o mai mare încredere în propriile forțe. Traseul spre titlul de la New York e cât se poate de dificil dacă stăm să ne gândim că după o eventuală victorie în fața Serenei ar urma meciuri cu Radwanska și Kerber. Dar toate la timpul lor: acum e vremea partidei cu Serena Williams. #HaiSimona

EurosportClubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).