Guinness World Records a omologat recordul lui Orban Barra Gabor la săritura cu bicicleta pe o roată

Guinness World Records a omologat recordul lui Orban Barra Gabor la săritura cu bicicleta pe o roată

Performanţa sportivului de trial bike din Sfântu Gheorghe, Orbán-Barra Gábor, de a sări de 561 ori cu bicicleta pe o roată a fost recunoscută oficial la sfârşitul săptămânii trecute de Guiness World Records, informează Stiri Covasna Media.

Recordul a fost înregistrat  în cadrul celei de-a 25-a ediţii a Zilelor Sfântu Gheorghe. Atunci acesta a reușit să își depăşească ţelul impus, de 555 de sărituri, sărind de 561 de ori, în condiţiile în care recordul mondial anterior fusese de 495 de sărituri.

„Sunt foarte fericit bineînteles, deşi am bătut recordul acum aproape jumătate de an, trebuie aşteptat mult până e recunoscut oficial. În ultima vreme eram puţin stresat, pentru că nu primeam răspuns de la Guinness World Records şi mă întrebam ce se întâmplă. Acum am scăpat de un stres pentru că în sfârşit recordul îmi reaparţine. Mă bucur că o să am şi a 3-a diplomă de la Guinness pe care pot să o pun pe perete”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, Orbán-Barra Gábor.

În urmă cu doi ani, Orbán Gabi a doborât două recorduri mondiale tot în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, la mersul cu bicicleta cu spatele (27,58 de metri) şi săritura cu bicicleta într-o roată (de 309 ori). În 2015 acest recordul mondial de sărituri a fost bătut de un italian. În 2016, Gabi Orbán şi-a recucerit titlul „de cel mai bun din lume” pe scena din mijlocul oraşului Sfântu Gheorghe, în faţa a sute de spectatori.

„Deocamdată nu am în gând nici un alt record. Acum am reuşit să fac un traseu mobil cu care pot să merg la festivaluri şi evenimente, să fac spectacole. Mă concentrez pe partea de show şi sponsorizări, pentru că trebuie să câştig şi bani. Nici nu ştiu dacă la anul o să mai merg la concursuri, pentru că nu prea am suport de la oraş sau de la Consiliul Judeţean, parcă nici nu exist ca sportiv cu 3 recorduri mondiale şi 4 titluri naţionale, ceea ce este foarte interesant”, a mai spus sportivul covăsnean, care a mai precizat că recunoaşterea mondială vine doar cu o diplomă, fără premiu în bani. (FOTO: https://www.facebook.com/orbangabi?fref=ts)