TVR va transmite 3.000 de minute de la Europenele de Gimnastică de la Cluj

Pentru prima dată în istoria Europenelor de Gimnastică, TVR va difuza, în direct, atât concursul propriu-zis, cât şi antrenamentele oficiale şi calificările competiţiei. Astfel, începând din 17 aprilie, iubitorii sportului vor avea parte de 3.000 de minute dedicate gimnasticii – sportul olimpic favorit al românilor*.

Timp de o săptămână, în fiecare zi, pe canalele TVR vor fi difuzate, în medie, câte şapte ore de emisie de la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică Petrom, Masculin & Feminin – ediţia 2017: transmisiuni de la antrenamente şi concurs, emisiuni speciale, dezbateri şi analize din studioul amenajat la etajul 3 al Sălii Polivalente din Cluj, interviuri, imagini din locaţiile amplasate în diverse puncte ale sălii, zona mixtă, VIP, zona sportivilor, fan zone, din oraş etc.

În plus, TVR va transmite în direct, chiar de la locul desfăşurării evenimentului – studioul Polivalentei clujene începând cu 17 aprilie, ora 7.00, programul 1 Matinal, pe TVR 1, cu Dorin Chioţea şi Maria Linda, cu informaţii dedicate celui mai mare eveniment sportiv din România în 2017.

După matinal, ştafeta transmisiunilor va fi preluată, după prânz, de jurnalistul Costin Deşliu şi de multipla campioană Andreea Răducan, care vor fi gazdele studioului de la Cluj, de unde vor realiza mai multe intervenţii de-a lungul zilei.

Programul va continua cu antrenamentele oficiale – luni şi marţi, pe TVR HD, de la 14.00, respectiv 13.30, calificările – miercuri şi joi, pe TVR 2 şi TVR HD, de la 14.00, respectiv 13.30 – şi competiţia propriu-zisă, începând de vineri.

Pe tot parcursul Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică Petrom, Monica Roşu, campioană olimpică şi prezentatoare a Ştirilor sportive de la TVR 2, va fi cea care va intervieva diferite oficialităţi şi personalităţi ale sportului românesc, în vreme ce jurnalista Monica Bucur va lua declaraţii sportivilor şi antrenorilor din sală.

La microfonul de comentator, pentru întrecerile băieţilor, Alina Alexoi îl va avea alături pe Alin Jivan – vicecampion european în 2006, la sărituri şi cu echipa, medaliat cu bronz la sărituri la Mondialele din 2005 , iar compeţitia feminină o va comenta împreună cu Mariana Bitang şi Monica Roşu.

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică Petrom, Masculin & Feminin 19-23 aprilie vor fi transmise, în exclusivitate, de Televiziunea Română, pe posturile TVR 2 şi TVR HD. Pe TVR 1, compeţia va fi transmisă în regim de breaking news. La competiţia jubiliară de la Cluj, sunt înscrişi 274 de sportivi din 37 de ţări, iar TVR este Official Broadcaster al evenimentului, pe care îl va transmite, în direct şi în exclusivitate, în România.

Pentru a intra în atmosfera competiţiei, Televiziunea Română a lansat, în avanpremiera evenimentului, o serie de materiale video difuzate sub genericul „Campioni de poveste” şi campania Ştirilor TVR, campioni de poveste/ #gimnastică60. Astfel, prin intermediul celor 31 de portrete şi 30 reportaje, cunoaştem poveştile marilor campioni, unele inedite, vedem sau revedem momentele care au marcat istoria sportului românesc, retrăim emoţiile primei note de 10 şi ne pregătim pentru a ţine pumnii echipelor României!

Filmele pot fi urmărite accesând link-ul http://bit.ly/2oQMMY8.

Ţara noastră are o bogată tradiţie în gimnastică şi o colecţie impresionantă de medalii obţinute, de-a lungul anilor, de campioni deveniţi repere în lumea întreagă. De la prima ediţie a Campionatelor Europene (Bucureşti, 1957) şi până la Berna 2016, România a obţinut 147 de medalii la feminin şi 57 în competiţiile masculine. Pe podiumul de premiere al competiţiei feminine au urcat 32 de gimnaste, cele mai multe medalii de aur fiind cucerite de Nadia Comăneci – 9, Sandra Izbaşa și Cătălina Ponor – câte 7, Simona Amânar – 6, Gina Gogean, Larisa Iordache și Daniela Silivaş – 5, Lavinia Miloşovici – 4. În ceea ce priveşte medaliile obţinute la întrecerile masculine, pe podiumul de premiere au urcat 8 gimnaşti, cele mai multe titluri fiind obţinute de Marian Drăgulescu (9), Marius Urzică (5), Ioan Suciu (4), Dan Potra şi Flavius Koczi (3).

37 de ţări participante şi 274 de sportivi înscrişi vin la sărbătoarea europeană a gimnasticii din România;

14 campioni europeni şi 5 campioni olimpici vor veni la Cluj;

*Conform unui studiu recent realizat de Ipsos în parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR).

(text și foto: TVR) (de Teodor Chiriac)