Tricoul purtat de Zidane în finala CM 1998, vândut cu 100.000 de euro

Un colecţionar francez, Olivier Demolis, a cumpărat tricoul cu care Zinedine Zidane a jucat în finala Campionatului Mondial din 1998, Franţa – Brazilia, scor 3-0, informează www.dolce-sport.ro.

Înainte să îl cumpere, colecţionarul a mers cu tricoul la sediul adidas pentru a primi confirmarea că este original.

Olivier Demolis, colecţionarul francez care a plătit 100.000 de euro pentru tricoul purtat de Zinedine Zidane în finala Campionatului Mondial din 1998, a mers apoi cu piesa de colecţie la Madrid pentru a primi un autograf chiar din partea fostului lider al naţionalei Franţei, care în prezent este antrenor al echipei Real Madrid.

În ziua finalei, Zinedine Zidane a avut pregătite trei tricouri de joc. Un tricou a ajuns la unul dintre fraţii săi, unul a rămas la fostul coechipier, Bixente Lizarazu, iar al treilea a fost cumpărat de colecţionarul francez.

Cumpărătorul a anunţat că va expune tricoul la Muzeul FIFA din Zurich.

Franţa a cucerit titlul mondial în 1998, după ce a învins în finala competiţiei naţionala Braziliei cu 3-0. Zinedine Zidane a marcat atunci două goluri, în minutele 27 şi 45 şi a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei care s-a disputat pe Stade de France.