TOP 10 cele mai eficiente idei ca să mănânci şi să nu te îngraşi!

TOP 10 cele mai EFICIENTE idei ca să mănânci şi să NU te îngraşi!
1.E bine să anticipați și corectați problema: două sau trei zile înainte și după fiecare festin e bine să urmați o dietă echilibrată bazată pe pește, carne slabă, fructe și legume. Apoi, puteţi reveni la dieta normală
2. Acordă prioritate legumelor și proteinelor (carne). Această combinație oferă sațietate și ajută la reglarea glicemiilor postprandiale și evitarea dezechilibrelor metabolice cauzate de o masă festivă.
3. Renunţă la desert sau fructe sau mâncă-le după masă. Dacă alegeți să mâncați un desert sau un fruct, este de preferat să faceți acest lucru la sfârșitul mesei deoarece fibrele și proteinele vor încetini absorbția zaharurilor. Este, de asemenea, de preferat să limitați consumul de cereale rafinate și cu amidon mult, precum pâinea, pastele, orezul sau cartofii.”
4. Porţii mai mici şi mâncare mestecată în linişte.
Se pot consuma legume fără restricții şi cantitatea de proteine nu trebuie să depăşească dimensiunea propriei palmei. Putem mânca orice cu o singură condiţie: gustați din orice vă este poftă, dar numai o singură gură din fiecare fel de mâncare.
5. Alcool, cu limită!
La masă se pot bea 1-2 pahare de șampanie și/sau 1-2 pahare de vin împreună cu masa. Dacă preferați șpriț, un pahar de vin se poate transforma în 3 pahare de șpriț, iar două pahare chiar în 6 de șpriț (1/3 vin și 2/3 apă). Consumul alternativ al unui pahar de alcool cu unul de apă este acceptat. Berea trebuie evitată întrucât conține maltoză, un carbohidrat cu indice glicemic mare. Alte băuturi (spirtoasele) pot fi diluate cu apă sau cu cola light/zero. Evitați lichiorurile, vinurile dulci și cocktailurile dulci deoarece conțin cantități considerabile de carbohidrați rapizi, cu indice glicemic mare.
6.Evită aperitivele bogate în grăsimi și/sau zahăr (pateuri, foie gras, carne grasă, cașcaval, etc.) și aveți grijă să limitați mai ales cantitățile acestora.
7. DA, sosurilor ușoare ca dressinguri ușoare, smântână degresată, sos de roșii, etc. NU sosurilor grele ca maioneză, unt, sau măcar redu considerabil cantitatea acestora!
8. Alocă cel puțin 20 de minute cinei. La o masă festivă nu ar trebui să existe anxietatea sau stresul de zi cu zi. Este recomandat să mâncăm încet şi să mestecăm bine. Cel mai indicat este să vă bucurați de arome. În acest fel vă ajutați corpul să transmită un mesaj clar, că s-a săturat, către creier. Învățați-vă să mâncați destul de încet astfel încât să puteți discuta în voie cu persoanele de la aceeași masă. Un mic pont este să încercați în timpul mesei să vă opriți câte 1-2 minute la fiecare 3 îmbucături.
9. Nu te simți vinovat!
Aceste mese festive sunt o oportunitate unică de a te bucura de compania familiei și a prietenilor. De ce să nu ne putem bucura pe deplin de toate? Plăcerea este foarte importantă pentru un echilibru al organismului și al psihicului tău!
10. Fă mişcare!
Cel puțin 30 de minute de efort fizic zilnic după o masă bogată poate reduce impactul creșterii glicemiei postprandiale asupra organismului.
(text si foto: www.facebook.com/EurodietRomania).Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).