CM de handbal feminin. Program, rezultate, grupa României. CM, live pe Telekom Sport

CM de handbal feminin. Program, rezultate, grupa României. CM, live pe Telekom Sport

Campionatul Mondial de handbal feminin se vede LIVE VIDEO, în exclusivitate pe Telekom Sport. Germania va găzdui cea de-a 23-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal feminin. România va fi şi ea prezentă şi va lupta într-o grupă cu Paraguay, Slovenia, Spania, Angola şi Franţa.

Ţara care a dat naştere acestui sport, găzduieşte între 1 şi 17 decembrie, a 23-a ediţie a turneului feminin. În România, competiţia poate fi văzută numai pe canalele Telekom Sport.

La 10 ani după mondialul de handbal masculin, Germania găzduieşte şi  turneul feminin. Este pentru a treia oară când ţara care a inventat acest sport organizează competiţia feminină. Primele două au fost în 1965 şi 1997.

A 23-a ediţie aduce la start 24 reprezentative de pe cinci continente. Sunt câte şase ţări împărţite în patru grupe şi fiecare joacă împotriva celeilalte. România este singura naţională prezentă la toate ediţiile, iar ţara noastră a fost repartizată în grupa A.  Şase oraşe găzduiesc cele 84 de meciuri  la care sunt asteptaţi  în jur de 250.000 spectatori. Nicio sala nu are mai puţin de 4.100 locuri, iar cea mai mare, Hamburg Arena poate primi 12.500  persoane la meciurile de handbal.

16 cupluri de arbitri vor  arbitra meciurile care vor putea fi văzute în România numai pe canalele Telekom Sport, începând cu  data de vineri – 1 decembrie şi până duminică – 17 decembrie.

Ele sunt jucătoarele pe care Martin Ambors va conta la Campionatul Mondial: Iulia Dumanska, Denisa Dedu – portari, Valentina Elisei Ardean, Ana Maria Popa – extreme stânga, Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs – interi stânga, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo- centri, Crina Pintea, Timea Tătar, Cynthia Tomescu – pivoţi, Melinda Geiger, Ana Maria Dragut – interi dreapta, Aneta Udriştoiu, Ana Maria Berbece – extreme dreapta.

Norvegia, favorita turneului!

Este deţinătoarea trofeului! Are trei mondiale în palmares, 7 titluri europene  şi alte două olimpice. Nicio altă reprezentativă nu a câştigat mai multe titluri ca ea… Norvegia este marea favorita de la Campionatul Mondial de Handbal Feminin – ediţia 2017. Kari Grimsbo, Nora Mork şi Stide Oftedal, toate de la Gyor, Amanda Kurtovic de la CSM Bucureşti, Camilla Herrem, sunt  printre cele mai bune jucătoare din lume pe posturile lor. Cu ele în teren, Norvegia poate câştiga al patrulea titlu suprem.

Rivala Norvegiei este Olanda. Cele două naţionale s-au întâlnit în finala din 2015 şi de asemenea, în finala europeanului din 2016. De fiecare dată a câştigat Norvegia, dar Olanda e mai puternică de la an la an. Forţa echipei stă în Yvette Broch şi  Nycke Groot, care joacă  la Gyor. Danick Snelder evoluează şi ea în Ungaria, pentru Ferencvaros, în timp ce alte şapte jucătoare au contracte în Germania şi acest detaliu poate fi un mare avantaj. Din rivalitate şi frustrare faţă de Norvegia, fetele din Olanda pregătite de  Helle Thomsen se pot mobiliza formidabil şi la a treia încercare e posibil să dea lovitura.

A treia favorită este fără îndoială Rusia, campioana olimpica de la RIO.  Mondialele reprezintă  însă competiţia favorită pentru Evgeni Trefilov şi fetele lui: patru titluri în deceniul trecut! Vremurile bune par să fi revenit după aurul olimpic, aşa că atenţie la Vyakhireva, Makeeva şi compania.

România se află la a 23-a participare la Campionatul Mondial, fiind singura ţară care a reuşit să ia parte la toate cele 23 de ediţii ale Campionatului Mondial.

Ultima performanţă notabilă a României la Campionatul Mondial datează din 2015, atunci când fetele noastre s-au întors cu medaliile de bronz la gât.

Programul partidelor în grupa A, la Trier:

  • Franţa – Slovenia, România – Paraguay, Spania – Angola (în 2 decembrie);
  • Slovenia – România, Angola – Franţa, Paraguay – Spania (3 decembrie);
  • Franţa – Paraguay, România – Spania, Slovenia – Angola (5 dcembrie),
  • România – Angola, Spania – Franţa, Paraguay – Slovenia (7 decembrie)
  • Angola – Paraguay, Spania – Slovenia, Franţa – România (8 decembrie)

Calificările europene pentru Campionatul Mondial de Handbal Feminin din 2017, care se va desfăşura în Germania, au avut loc în două tururi. Germania, gazda din 2017, precum şi deţinătoarea titlului din 2015, Norvegia, s-au calificat automat la campionatul mondial. În primul tur de calificare, 15 echipe care nu au participat la Campionatul European de Handbal Feminin din 2016 au fost distribuite în patru grupe. Echipele clasate pe primele două locuri în grupele 1-3 şi câştigătoarea grupei a 4-a, împreună cu cele 14 echipe care au participat la campionatul european, au jucat meciuri de baraj pentru a decide restul de nouă echipe care să se califice la campionatul mondial.

Despre adversarele României:

Franţa are în palmares un titlu mondial (2003) şi este vicecampioană olimpică la Rio 2016. Spania are o medalie de bronz la CM 2011. România este triplă campioană mondială (1956, 1960, 1962).

Grupele:

Grupa A (se dispută la Trier): Franţa, ROMÂNIA, Spania, Slovenia, Angola, Paraguay

Grupa B (Bietigheim-Bissingen): Norvegia, Suedia, Cehia, Ungaria, Argentina, Polonia

Grupa C (Oldenburg): Danemarca, Rusia, Brazilia, Muntenegru, Japonia, Tunisia

Grupa D ( Leipzig): Olanda, Germania, Serbia, Coreea de Sud, China, Camerun

La 10 ani dupa mondialul de handbal masculin, Germania gazduieste si turneul feminin. Este pentru a treia oara cand tara care a inventat acest sport organizeaza competitia feminina. Ultima s-a întâmplat în urmă cu exact două decenii.

A 23-a editie aduce la start 24 reprezentative de pe cinci continente. Vor exista 4 grupe a câte 6 echipe. Primele 4 din fiecare se vor califica pentru faza optimilor. Vor urma clasic, sferturi, semifinale, finală mică şi finală mare – ultimul act va fi pe 17 decembrie în direct pe telekom sport. Camerun e echipa cel mai puţin experimentată de la mondial – a mai participat o singură dată la mondial. La polul opus e chiar naţionala noastră, care a reuşit performanţa de a nu rata nicio ediţie. Acum va participa, iată, la cea de-a 23-a.

Federaţia Internaţională a acordat şi un wild card. Deşi pierduse barajul de calificare la mondial, Polonia a primit dreptul de a evolua în Germania, ca urmare a neparticipării Oceaniei. A fost aleasă Polonia, în calitate de echipă cel mai bine clasată la ultimul mondial dintre echipele care au ratat calificarea directă. (la actuala ediţie). Nu lipsesc de la această ediţie nicio campioană şi nicio vicecampioană mondială de la cele 22 de ediţii anterioare. Aşadar spectacolul e garantat, în exclusivitate la Telekom Sport!