Tenisman britanic, contaminat de "sărutul" cocainei

Tenisman britanic, contaminat de “sărutul” cocainei

ITF l-a suspendat în 2009 pe francezul Richard Gasquet pentru o perioadă de doi ani după, după ce a fost depisat pozitiv la cocaină în urma unui control antidoping. Interesant este faptul că tribunalul ITF a acceptat o reducere de mai bine de două luni a sancțiunii, admițând că Gasquet a luat substanța involuntar, după ce el a susținut că a fost ”contaminat” se sărutul unei tinere, la Miami.

Acum tenismanul britanic Daniel Evans, numărul 50 mondial, a anunțat că a fost depistat pozitiv la cocaină la un control antidoping efectuat în luna aprilie, relatează AFP. Evans a precizat că a ingerat drogul în afara competiției, pentru motive ”complet străine tenisului”. El a fost depistat pozitiv la turneul de la Barcelona, iar ITF a anunțat că va fi suspendat începând cu data de 26 iunie.

”Am comis o eroare și trebuie să suport consecințele. Nu am niciun motiv care să justifice ceea ce am făcut ca un comportament acceptabil. Cer iertare tuturor celor pe care i-am dezamăgit, familia mea, antrenorul meu, echipa mea, sponsorii, federația britanică, fanii mei”, a spus Evans.

În 2007, elvețianca Martina Hingis a fost găsită pozitivă la cocaină la Wimbledon și a fost suspendată doi ani de către ITF.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *