SWIM, un documentar despre „omul de fier” Avram Iancu, la TVR 1

Sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 23.15, la TVR 1, descoperiţi povestea unei performanţe unice a românului care a intrat în istorie după ce a traversat înot, fără să poarte costum neopren, Canalul Mânecii.

Documentarul urmăreşte performanţa unică realizată în vara anului 2017 de renumitul sportiv Avram Iancu care a parcurs înot întregul curs al Dunării, cu o lungime de 2.850 kilometri.

El este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, în 2016.

Sportivul din Petroşani, bibliotecar de profesie, şi-a propus să facă această cursă după ce a recitit romanul „Pilotul de pe Dunăre”, al lui Jules Verne. El a plecat pe data de 20 iunie din Donaueschingen, Germania, şi şi-a propus să înoate 50 de kilometri pe zi fără echipament de protecţie, fiind permanent însoţit de-a lungul celor 2.850 km de un echipaj la sol şi de două caiace în care se aflau înotători experimentaţi.

În paralel, a dorit să-i încurajeze pe tineri să citească. „Îmi doresc ca generaţia tânără să descopere plăcerea lecturării acestui roman tocmai în timpul celor 60 de zile de înot. În timpul lecturării, această generaţie va avea posibilitatea ca, în paralel, să urmărească deplasarea mea live, prin utilizarea tehnologiei moderne, a GPS-ului, a gadgeturilor specifice vârstei lor”, scria el pe blog, înainte de a pleca în cursă.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).