Suntem “mândri” de tine U…..t!

“Marian Dragulescu a castigat la Cluj al 10-lea titlu european🥇 din cariera (sol). Gimnastul roman a depasit-o astfel pe legendara Nadia Comaneci (9). Suntem mandri de tine! ❤🇷🇴”, este postarea de pe pagina de Facebook a casei de pariuri U…..t, după performanța recentă a gimnastului român.

Am mai scris AICI despre cazul similar al Simonei Halep. Cu un îndemn de a nu mai paria pe Simona, atâta timp cât asocierea imaginii vedetelor din sport pe platformele de socializare ale caselor de pariuri este ilegală și constituie infracțiune. Ori câteva case de pariuri din România folosesc frecvent această metodă.

Așa, ca o simplă statistică, postarea pe Facebook a U…..t asociată cu imaginea lui Drăgulescu, a adus casei de pariuri 16.000 de aprecieri, 860 de distribuiri si aproape 500 de comentarii până la ora când au fost publicate aceste rânduri.

Apoi revin cu informația conform căreia potrivit Codului Civil, orice persoană are dreptul la propria imagine, iar în exercitarea acestuia poate să interzică sau să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Potrivit legislaţiei drepturilor de autor, utilizarea portretului necesită consimţământul sportivului. De data aceasta, a lui Marian Drăgulescu. Publicarea neautorizată a unei fotografii va constitui o încălcare a prevederilor legii privind dreptul de autor. Procedeul prin care unele companii s-au folosit de performanţele lui Marian Drăgulescu se numeşte transfer de imagine. Iar U…..t nu este singura casă de pariuri din România care face acest lucru. O procedură ilegală, dealtfel. Iar folosire abuzivă a lui Marian Drăgulescu în scopuri comerciale poate fi considerată a fi delict. Iar acest lucru se poate sancționa cu închisoarea (minimum două luni – maximum șapte ani) și cu amendă de la 200.000 de lei la 10 milioane de lei, dacă fapta nu constitue o infracțiune mai gravă.

Dacă la Simona am înaintat îndemnul de a nu mai paria pe ea, ca o încercare de a stopa aceste practici ilegale de transfer de imagine, la Marian nu pot afirma decât că “Suntem ‘mândri’ de tine U…..t”!

(FOTO: https://www.facebook.com/UnibetRomania/?fref=ts)Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).