“Spune NU violenței pe stadioane!”

Consecventă politicii sale de transparență mărturisită și de încercare a schimbării mentalităților suporterilor, anunțată încă de la preluarea noului mandat, conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal a inițiat o nouă acțiune în cadrul campaniei “Spune NU violenței pe stadioane!” la jocul FC Rapid București – FC Petrolul Ploiești din etapa 21.

Această nouă acțiune a venit în continuarea celei demarată odată cu meciul FC Steaua – București – FC Dinamo 1948 București, din etapa a 13-a a Campionatului Național Liga 1, ediția 2014/2015, cu intenția de a amenda violența pe stadioane, atât cea verbală, cât și cea fizică, ce-și face simțită prezența, din păcate, din ce în ce mai puternic în ultima vreme.

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal, având în vedere tocmai acest lucru, dar și numărul mare de susținători ai celor două echipe, a considerat oportună și necesară această acțiune care va consta în ieșirea jucătorilor de la vestiare de mână cu copii orfani sau care provin din familii defavorizate. Copiii au vârste cuprinse între 3 și 10 ani și sunt crescuți în centre de plasament, niciunul dintre ei nemaifiind vreodată pe un stadion de fotbal. Ei au fost aduși la stadion de reprezentanții LPF și vor fi echipați cu un tricou alb pe care va fi inscripționat mesajul campaniei “Spune NU violenței pe stadioane!”.