Sprijin financiar pentru fosti sportivi romani cu probleme grave de sanatate

Fundatia Telekom Romania a incheiat un parteneriat cu Fundatia Olimpica Romana pentru a sustine financiar proiectul „Impreuna pentru sportivii Romaniei”, informeaza fundatiaolimpica.ro. Sportul de performanta este asociat cu medaliile si reusitele atletilor care concureaza in competitii sportive nationale si internationale. In prezent, majoritatea sportivilor de performanta, care nu mai concureaza, nu primesc ajutorul financiar pe care il merita si de care au nevoie. Impreuna pentru sportivii Romaniei„Obiectivul principal al Fundatiei Telekom Romania este de a imbunatati calitatea vietii persoanelor aflate in situatii sociale dificile. Implicarea Fundatiei Telekom in proiectul „Impreuna pentru sportivii Romaniei” reprezinta angajamentul nostru de sustine atletii olimpici romani. Mostenirea pe care o lasa acestia in urma reprezinta o filosofie de viata care promoveaza un echilibru intre sport, disciplina si educatie, valori cu care ne identificam”, afirma Ruxandra Voda, Membru in Consiliul Director al Fundatiei Telekom Romania. „Performantele deosebite de-a lungul carierei sportive nu reprezinta o certitudine a bunastarii materiale. Din acest motiv exista fosti sportivi de performanta care, aflati in fata unor probleme mai serioase de sanatate, nu se pot descurca din punct de vedere financiar. Prin programul „Impreuna pentru sportivii Romaniei” al Fundatiei Olimpice Romane am ales sa oferim un sprijin concret acestor cazuri sociale. Implicarea Fundatiei Telekom Romania inseamna un pas in plus facut catre alinarea suferintei beneficiarilor si le multumesc pentru ca au inteles cat de important este sa le fim alaturi sportivilor si in momentele de vulnerabilitate”, declara Andreea Raducan, Presedintele Fundatiei Olimpice Romane.

Fundatia Telekom Romania sprijina proiectul „Impreuna pentru sportivii Romaniei”, desfasurat de Fundatia Olimpica Romana si ofera, timp de un an, un sprijin financiar in valoare de 100 euro/luna pentru 5 fosti atleti cu probleme grave de sanatate:

• Betiu Dumitru – Dublu medaliat la Campionatele Mondiale, multiplu medaliat la diferite cupe mondiale si campionate nationale si internationale de kaiac canoe;
• Ganea Petre – Multiplu campion national, medaliat cu aur la numeroase concursuri nationale si internationale de box;
• Istrate Nicolae – Multiplu campion national la scrima, antrenor si armurier;
• Stoichita Paul – Component al lotului olimpic – multiplu medaliat la Campionatele Europene si concursuri nationale si internationale de haltere;
• Vladescu Ioan – Multiplu campion national la lupte libere, antrenor categoria I la grupele de performanta de copii si juniori.

Impreuna-pentru-sportivii-Romaniei-716x1024