Șoferii inceptori și mașinile second hand

Șoferii inceptori și mașinile second hand

Mașinile second hand – opțiunea ideală pentru începători

Pentru un șofer, începutul este esențial pentru că este perioada în care acumulează experiența necesară în trafic. Etapa incipientă în ale condusului poate să îți dea bătăi de cap în ceea ce privește alegerea autovehiculului potrivit pentru tine. Preferințele variază în funcție de nevoile fiecărei persoane, dar o mașină la mâna a doua poate fi întotdeauna o alegere benefică la început de drum. Este nevoie de o verificare mașină second hand amănunțită pentru a face alegerea corectă când dorești să achiziționezi un automobil fiabil și economic.

În primă fază, șoferul trebuie să aibă în vedere faptul că nu are experiență, iar el este nevoit să o dobândească prin stăpânirea unui autoturism fiabil. Pentru a-și dezvolta abilitățile, noul conducător auto se va confrunta cu o serie de provocări: traficul poate fi aglomerat, iar atenția lui poate fi ușor distrasă de alți șoferi sau autoturisme. Riscul cel mai mare pentru un începător este să avarieze autovehiculul. Tocmai de aceea, o mașină la mâna a doua poate fi varianta potrivită pentru un șofer neexperimentat. Avariile unei mașini second hand sau pentru un model mai vechi pot fi mai puțin costisitoare, iar când mașina nu este nouă, părerile de rău întârzie să apară.

Pentru ca dexteritatea și abilitățile în trafic să se îmbunătățească, ar fi ideal ca prima mașină să fie manuală. Cutia de viteze manuală este, în primul rând, mai puțin riscantă din punct de vedere al costurilor, deși este mai dificil de utilizat. Folosirea cutiei manuale stimulează atenția distributivă și poate antrena șoferul în îndeplinirea mai multor activități în timpul actului de condus. Se spune că șofatul este la fel ca mersul pe bicicletă: odată învățat, nu se uită. Totuși, fără practicarea sa constantă, conducătorul auto riscă să piardă din depinderile acumulate în timpul orelor din cadrul școlii de șoferi.

O mașină la mâna a doua reprezintă și economisirea banilor. Pentru un student, de exemplu, achiziționarea unui autoturism poate fi o provocare sau chiar un moft. Însă piața oferă diverse vehicule care au un consum mic, piesele sunt bune ca preț, iar mașina dă randament pentru cerințele unui începător. Pentru mașinile deja uzate, schimbul de ulei sau schimbul pieselor este mult mai accesibil, important este ca începătorul să facă o verificare mașină înainte de cumpărare.

Un alt aspect ar fi faptul că rulajul mașinii uzate este deja făcut. Nu trebuie să te îngrijorezi când achiziționezi o mașină second hand: a trecut deja prin etapele incipiente, iar dacă motorul tău se oprește sau faci o greșeală în trafic, va fi mai puțin afectată față de o mașină nouă. Din acest punct de vedere, kilometrajul mașinii este important. O mașină cu un număr foarte mare de kilometri (peste 200.000 km) poate fi considerată uzată, mai ales dacă a avut mai mult de 3 proprietari înaintea ta. Astfel, o verificare auto completă te poate ajuta să afli aceste detalii. Ți se va genera istoric auto, cu daune și schimbări ce au fost făcute la nivelul autoturismului de-a lungul vremii.

Așadar, o mașină la mâna a doua poate fi o alegere mult mai bună dacă te afli la început de drum în ale șofatului: economisești bani, iar în cazuri nefericite, nu vei regreta prea mult avariile provocate.

 Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).