Simona Halep, numărul trei WTA, a fost desemnată câștigătoare în ancheta pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii iulie în circuitul feminin.

Simona, jucătoarea lunii iulie și cea mai frumoasă lovitură

Simona Halep, numărul 3 WTA, a fost aleasă jucătoarea lunii iulie după ce a câștigat turneele de la București și Montreal în decursul a doar trei săptămâni.

Românca de 24 ani a ocupat detaşat primul loc în ancheta realizată pe site-ul WTA, cu 84 de procente, fiind urmată de americanca Venus Williams (9%), britanica Johanna Konta (5%) şi o altă reprezentantă a SUA, Madison Keys (2%). Pe lângă performanțele de la simplu, acolo unde a câștigat turneele de la București și Montreal, la competiția din Canada a ajuns și în finala de dublu alături de Monica Niculescu. Performanța din urmă a dus-o pe Halep pe locul 125 mondial în clasamentul de dublu. Titlul de jucătoare a lunii a mai revenit anul acesta germancei Angelique Kerber (ianuarie, aprilie), spaniolelor Carla Suarez Navarro (februarie), Garbine Muguruza (mai), belarusei Victoria Azarenka (martie) şi americancei Serena Williams (iunie).

De asemenea, Simona a fost desemnată câștigătoare în ancheta pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii iulie în circuitul profesionist feminin. Simona a obținut 79% din voturi cu o fază reușită la turneul WTA din Canada în turul al doilea, contra australiencei Daria Gavrilova, la scorul de 6-2, 5-3, 30-30. Halep s-a impus cu scorul de 6-2, 6-3. Pe locul al doilea în ancheta realizată pe site-ul WTA s-a aflat jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard (9%), a treia a fost Angelique Kerber (6%), rusoaica Anastasia Pavliucenkova a patra (3%), iar britanica Johanna Konta a cincea (3%). Simona Halep a mai câștigat ancheta WTA în luna mai, laureatele celorlalte luni ale anului fiind Caroline Wozniacki (ianuarie), Agnieszka Radwanska (februarie, martie, iunie) și Monica Niculescu (aprilie).