Simona Halep ar putea juca împotriva Mariei Şarapova la Tie Break Tens

Simona Halep ar putea juca împotriva Mariei Şarapova la Tie Break Tens

Simona Halep ar putea juca împotriva Mariei Şarapova la Tie Break Tens, care va avea loc la Caja Magica din Madrid, la 4 mai.

Tie Break Tens este o competiție în care partidele se dispută până când un jucător face zece puncte, cu o margine de două. Până în prezent, s-au jucat două ediţii, ambele masculine, la Londra în 2015 şi la Viena în 2016.

La aceste turnee, şase tenismeni au fost împărţiţi în două grupe de câte trei, jucând fiecare cu fiecare. Primii doi clasaţi din fiecare grupă se calificau în semifinale. La Viena, pe lângă finala mare, între învingătorii din semifinale, s-a disputat şi finala mică.

Ediţia din acest an va avea şi un tablou feminin şi, posibil, un alt format, eliminatoriu. În afară de Halep şi Şarapova, mai este confirmată participarea Garbinei Muguruza. La masculin, sunt anunţaţi până în prezent japonezul Kei Nishikori, locul 5 ATP, bulgarul Grigor Dimitrov, locul 13 ATP, şi spaniolul Feliciano Lopez, locul 34 ATP.

“Tie-break-urile sunt întotdeauna tensionate şi, cu astfel de jucători de calitate, cred că va fi o seară mare la Madrid”, a declarat Halep, câştigătoarea ultimei ediţii a turneului Premier Mandatory din capitala Spaniei, potrivit EFE.

Organizatorii vor mai anunţa în perioada următoare încă cinci jucători şi tot atâtea jucătoare participante la Tie Break Tens.

Premiile ediţiei din acest an sunt de câte 200.000 de dolari pentru câştigători, dintre care 100.000 de dolari vor fi donați în scopuri caritabile.