Show cu câteva sute de drone în concertul Lady Gaga de la Super Bowl. Transmis pe Dolce Sport 1, de la ora 01:30

Concertul pe care Lady Gaga îl va susţine la Super Bowl în noaptea de duminică spre luni va include un show aerian, ce va fi realizat de câteva sute de drone, care vor alcătui pe cerul nocturn de deasupra NRG Stadium diverse forme şi motive geometrice luminoase.

În cadrul recitalului de 12 minute, în pauza finalei campionatului de fotbal american, Lady Gaga va cânta sub un număr impresionant de drone, a anunţat postul CNN, citând surse din echipa de producţie a galei Super Bowl.

Va fi pentru prima dată când dronele vor fi utilizate în număr mare într-un eveniment de televiziune transmis în direct şi, de asemenea, va fi primul show aerian robotizat organizat la o gală Super Bowl.

Nici Lady Gaga, nici organizatorii evenimentului nu au dat publicităţii setlist-ul artistei. Potrivit Twitter, primele patru cântece pe care fanii şi-ar dori să le asculte în cadrul acestui recital al cântăreţei Lady Gaga sunt ”Telephone”, ”Bad Romance”, ”Poker Face” şi ”Born This Way”.

În plus faţă de acel show aerian cu drone, Lady Gaga va include în evoluţia ei de duminică seară şi alte elemente. De exemplu, artista îşi va face intrarea pe scenă coborând pe o frânghie suspendată de acoperişul stadionului.

Cântăreţul Tony Bennett va apărea într-un videoclip ce va fi difuzat cu câteva secunde înainte de intrarea în arenă a cântăreţei Lady Gaga.

Potrivit presei americane, dronele din show-ul artistei americane vor fi oferite de compania Intel, care şi-a decorat cu leduri aceste dispozitive aeriene care se ghidează cu ajutorul sistemului GPS.

Compania Intel a organizat un show asemănător în timpul sezonului sărbătorilor de iarnă din 2016 la Walt Disney Resort din Florida. Acel show a necesitat un număr de 300 de drone, care au rămas în aer timp de 12 minute.

Spectacolul cu drone de la Super Bowl a avut nevoie de o aprobare specială din partea Federal Aviation Administration (FAA), potrivit CNN. Această agenţie federală americană specializată în controlul traficului aerian a impus din motive de siguranţă un perimetru cu o rază de 55,5 kilometri în jurul NRG Stadium din Houston în care a fost interzis accesul altor drone.

Intel este implicată într-o altă premieră ce va avea loc la Super Bowl 2017: compania americană va colabora cu Fox Sports pentru a furniza telespectatorilor reluări – filmate la 360 de grade – ale unor faze din timpul partidei de fotbal american. Un dispozitiv de 38 de camere video high-tech a fost amenajat în jurul NRG Stadium pentru a surprinde toate fazele importante ale meciului, iar postul de televiziune Fox va încorpora acele cadre spectaculoase în transmisiunea sa în direct.

A 51-a ediţie Super Bowl va avea loc pe 5 februarie pe NRG Stadium din Houston şi va opune echipele de fotbal american New England Patriots şi Atlanta Falcons. Meciul va fi în direct pe Dolce Sport 1, de la ora 01:30.

Super Bowl este cel mai urmărit eveniment la televiziunea americană, atrăgând peste 100 de milioane de telespectatori, şi este cel mai scump eveniment pentru firmele care doresc să îşi facă reclamă, acestea trebuind să plătească milioane de dolari pentru reclame de 30 de secunde.

Lady Gaga se va afla la a doua apariţie la finala campionatului de fotbal american, după ce în februarie 2016 a intonat imnul naţional. La ediţia din 2016, artiştii care au susţinut un recital în pauza finalei au fost Beyonce, Coldplay şi Bruno Mars.

Cel mai urmărit eveniment din Statele Unite ale Americii și unul dintre cele mai așteptate de pe glob se dispută in aceasta noapte , cu începere de la ora 01:30, în EXCLUSIVITATE la Dolce Sport.

Duelul pentru al 51-lea trofeu Vince Lombardi din istorie se dispută între New England Patriots și Atlanta Falcons în Houston pe NRG Stadium.

Statistic, prezența celor două în ultimul act nu este o surpriză. Se întâlnesc pentru a cincea oară în istorie cea mai bună defensivă, Patriots, și cea mai bună ofensivă, Falcons. De patru ori, apărarea a avut câștig de cauză în Super Bowl.

Patriots au avut parte de un nou sezon aproape perfect, cu 14 victorii și doar 2 înfrângeri. Apoi, în play-off, patrioții au trecut de Houston, 34-16, iar mai târziu, în finala de conferintă, au eliminat-o pe Pittsburgh Steelers printr-o victorie clară 36-17.

De partea cealaltă, și Atlanta Falcons a avut un sezon de vis, după trei ani consecutivi în care a ratat prezența în play-off. 11 victorii și 5 înfrângeri au avut “Șoimii” în sezonul regulat. În play-off, Atlanta a trecut în prima rundă de Seattle, apoi, în finala de conferintă, a urmat victoria în fața celor de la Green Bay Packers, care le-a adus sudiștilor a doua prezență în Super Bowl.