Sergey Bubka, în noul magazin ”Drumul spre aur” de la Eurosport

Sergey Bubka vorbeşte despre cariera sa la Eurosport, în noul magazin, ”Drumul spre aur”, informează tv.eurosport.ro. Bubka retrăieşte la Eurosport cariera sa excepţională, care cuprinde medalia olimpică de aur, şase victorii consecutive la CM şi 35 de recorduri mondiale Magazinul prezintă de asemenea povestea lui Bruno Rezende, jucătorul brazilian de volei care se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice de la Rio 2016, de la el de acasă. Eurosport stârneşte pasiunea fanilor cu ajutorul unui interviu extraordinar cu Sergey Bubka, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice la săritura cu prăjina. Povestea deţinătorului a şase titluri la Campionatul Mondial deschide seria magazinelor dedicate – „Drumul spre aur”-, care urmează să fie transmise în următoarele şase luni. Magazinul, cu o durată de 30 de minute, va fi difuzat pe Eurosport şi Eurosport Player, aplicaţia online a canalului care oferă transmisiuni în direct şi la cerere. Programul va prezenta telespectatorilor incredibila carieră a lui Bubka, care cuprinde victorii şi eşecuri, de la doborârea recordului mondial la săritura cu prăjina de nu mai puţin de 35 de ori, până la momentele mai puţin favorabile, când USSR a ales să boicoteze Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984. Recordul lui Bubka din 1993 a fost doborât abia în 2014 de francezul Renaud Lavillenie, care încă deţine recordul mondial. Lavillenie apare şi el în ”Drumul spre aur” şi oferă în exclusivitate detalii despre dinamica acestei discipline spectaculoase cu ajutorul tehnologiei de vârf într-o secvenţă intitulată ”Tech Talk”.

Fragmente din cadrul interviului lui Sergey Bubka

Despre prima sa participare la Campionatul Mondial în 1983: ”Când eşti pe podium şi 70.000 de oameni se ridică în picioare în semn de respect pentru victoria şi succesul tău, atunci descoperi valoare incredibilă a sportului.” Despre Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984: ”Am avut o şansă incredibilă să devin campion olimpic, dar deciziile politice m-au împiedicat. Acel moment a fost foarte dureros pentru că am înţeles că ţara mea nu mai exista.” Despre medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Seoul din 1988: ”Când am sărit peste ştachetă, am început să ţip, apoi am aterizat, m-am ridicat şi am început să ţip din nou. M-am aşezat iar, m-am ridicat încă o data, apoi am început să ţip din nou şi să alerg pe pistă ca un copil! Îţi îndeplineşti visul şi devii campion olimpic – titlul de campion olimpic este pentru toată viaţa!”

Finalul USSR şi începutul Ucrainei, în 1991: ”După victorii şi realizări, Ucraina a apărut pe hartă.”

Despre ratarea medaliei de aur la jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992, chiar dacă a plecat din poziţia de favorit: ”Întotdeauna sunt foarte critic cu mine în legătură cu ce s-a întâmplat în 1992 – am făcut unele greşeli, dar este vina mea. Am ratat.” Despre Renaud Lavillenie şi despre doborârea recordului său: ”Mi-a doborât recordul – este un lucru minunat pentru atletism, pentru săritorii cu prăjina şi pentru generaţiile următoare care vor practica acet sport.”

Magazinul spune de asemenea povestea incredibilă a lui Bruno Rezende, jucătorul de volei care se pregăteşte acum pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Rezende a câştigat de două ori medalia de argint la Jocurile Olimpice şi a devenit campion mondial în 2010. (text si foto: tv.eurosport.ro)