Skip to content

Serena Williams: Merităm aceleaşi premii cu băieţii

Americanca Serena Williams nu a ratat ocazia de a susţine din nou paritatea premiilor în tenis, după a noua sa calificare în finala turneului de la Wimbledon, apreciind jucatoarele ca merita aceleasi premii ca si baietii, informeaza Digi Sport.

Liderul mondial Serena Williams a trecut de rusoaica Elena Vesnina, scor 6-2, 6-0, în doar 48 minute.  ”Da, absolut, noi merităm aceleaşi premii. Şi dacă dumneavoastră scrieţi un articol scurt, credeţi că nu meritaţi un salariu echivalent cu cel al colegului din spate?”, i-a răspuns Serena Williams jurnalistului care abordase problema banilor în tenis după cea mai scurtă semifinală din istoria Wimbledon-ului. Serena i-a dat replica şi liderului din clasamentul ATP, Novak Djokovic, care a declarat că meciurile masculine atrag mai mulţi spectatori, iar băieţii ar trebui să aibă premii mai mari deoarece generează venituri superioare.

”Este ridicolă această discuţie. Novak Djokovic poate gândi ce vrea, dar dacă avea o fată, ar fi trebuit să-i spună că fratele ei merită mai mulţi bani decât ea. Nu voi face niciodată comparaţii între cele două sexe şi cred că e nedrept să le comparăm”, susţine Serena Williams.

Premiile fetelor şi băieţilor sunt egale în acest an, la turneul de la Wimbledon. Învingătorul la simplu masculin şi cea de la simplu feminin vor primi câte 2,34 milioane de euro pentru câştigarea celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Turneul de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 27 iunie – 10 iulie, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport.

În anul 2017, vor fi 56 de turnee WTA: 23 de turnee Premier și 33 de turnee International, toate transmise EXCLUSIV de Digi Sport pentru următorii 5 ani.

21 de trofee de Grand Slam a câştigat în carieră jucătoarea Serena Williams

6 titluri a câştigat jucatoarea americana Serena Williams pe iarba de la Wimbledon

Website realizat de Succes Grup