Şarapova: Evident, împotriva Simonei va fi mereu foarte solicitant

Maria Şarapova a spus după înfrângerea în faţa Simonei Halep din semifinale de la Roma, că meciurile contra actualei ocupante a locului 1 WTA sunt foarte solictante.

“Fizic, am reuşit să lupt bine. Evident, împotriva Simonei va fi mereu un meci foarte solicitant. Astăzi nu am avut cea mai bună evoluţie la serviciu – asta a fost primul lucru. În primul set returul mi-a mers foarte bine, am reuşit să relansez foarte bine punctul şi să pun presiune, dar, apoi, în seturile următoare, precizia acestei lovituri a scăzut şi ea. Am avut şanse, dar nu am reuşit să le fructific”, a spus Şarapova, într-o conferinţă de presă.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în finala turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o, cu 4-6, 6-1, 6-4, pe Maria Şarapova.

“E întotdeauna greu când joc împotriva ei. Joacă foarte plat și e greu să returnez mingile, dar am fost încrezătoare că am suficientă putere să pot câștiga meciul. Nu m-am gândit prea mult la faptul că am pierdut primul set, am rămas concentrată pe ce aveam de făcut. On court coaching-u a fost foarte bun, apoi am schimbat tactica și totul a mers foarte bine pentru mine”, a spus Simona Halep, la finalul meciului.

În ultimul act, Halep o va întCalificarea în finală este recompensată cu un premiu de 253.425 de euro şi cu 585 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 507.100 de euro şi 900 de puncte WTA.

Simona Halep va disputa a XXX-a finală din carieră, a doua din acest an.

Simona Halep – Elina Svitolina, din finala turneului de la Roma, se joacă duminică, 20 mai, de la ora 14:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 și LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.