Forbes, Ronaldo și Messi,

Ronaldo și Messi, în topul Forbes al celebrităților cu cele mai mari venituri

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, starurile mondiale ale fotbalului, figurează în topul celebrităților cu cele mai mari câștiguri realizate între iunie 2015 și mai 2016, stabilit de revista Forbes și dominat de cântăreața americană Taylor Swift, cu 170 milioane dolari, informează www.agerpres.ro.

Cristiano Ronaldo, atacantul lui Real Madrid și al reprezentativei Portugaliei, este primul sportiv din acest clasament, aflându-se pe poziția a patra la general, cu 88 milioane dolari, la egalitate cu prezentatorul de televiziune și autorul Phil McGraw. Lionel Messi, vedeta echipei FC Barcelona și a naționalei Argentinei, ocupă la rândul său locul 8, cu 81,5 milioane de dolari, fiind urmat îndeaproape cântăreața britanică Adele, cu 80,5 milioane dolari.

Cei doi fotbaliști Cristiano Ronaldo și Lionel Messi depășesc la veniturile realizate în ultimul an alte celebrități din lumea sportului, între care baschetbalistul american LeBron James sau jucătorul de tenis elvețian Roger Federer.

Taylor Swift a strâns, la numai 26 de ani, o avere personală evaluată de Forbes la 250 milioane dolari, înainte de stabilirea acestui nou clasament, în care solista americană este urmată de grupul britanic One Direction, cu 110 milioane dolari, și de scriitorul american de romane polițiste James Patterson, cu 95 milioane dolari.

Cristiano Ronaldo a fost cel mai bine plătit sportiv din lume, salarii plus venituri din sponsorizări, în perioada 1 iunie 2015 – 1 iunie 2016, conform Forbes,. În ultimii 10 ani, jucătorul de golf Tiger Woods (6 clasări pe locul I) și boxerul Floyd Mayweather (3) au dominat acest clasament al celor mai bine plătiți sportivi din lume, dar primul nu a mai jucat din cauza unei accidentări, iar al doilea s-a retras din ring.

Ronaldo, 31 ani, devine al doilea reprezentant al sporturilor de echipă care domină acest clasament al Forbes, după baschetbalistul Michael Jordan în anii ’90. Portughezul a încasat în ultimele 12 luni un salariu și bonusuri de 50 milioane dolari, la care se adaugă venituri de peste 30 milioane dolari de la sponsori.

În Top 10 al sportivilor cu cele mai mari venituri, Ronaldo este urmat de rivalul său de la Barcelona, argentinianul Lionel Messi — 81,4 milioane dolari, baschetbalistul LeBron James — (77,2), tenismanul elvețian Roger Federer (67,8), baschetbalistul Kevin Durant (56,2), tenismanul Novak Djokovic (55,8), jucătorul de fotbal american Cam Newton (53,1), jucătorii de golf Phil Mickelson (52,9), Jordan Spieth (52,8) și baschetbalistul Kobe Bryant (50).

Pe locul 11 figurează campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton (46), în timp ce Gareth Bale (Real Madrid), este cel mai bine plătit jucător britanic cu 35,9 milioane dolari. (FOTO: www.si.com)