Roland Garros: Calificări pentru Halep şi Buzărnescu. Dulgheru, eliminată

Simona Halep, numărul 1 mondial, s-a calificat, miercuri în turul doi la Roland Garros, după ce a trecut de americanca Alison Riske, locul 83 WTA, scor 2-6, 6-1, 6-1, într-o oră şi 34 de minute.

“Îmi place să joc pe acest teren, mereu sunt emoţionată. M-am relaxat după primul set şi apoi am putut să-mi fac jocul. Nu este nicio problemă că voi juca mâine, mă voi odihni şi voi fi pregătită. Vreau să dau tot ce este mai bun, vreau să mă bucur de acest turneu”, a declarat Halep la Eurosport.

Meciul ar fi trebuit să aibă loc marţi, dar a fost amânat din cauza întunericului. În turul doi, Halep va evolua contra unei alte americance, Taylor Townsend, locul 72 mondial. Calificarea în manşa a doua este recompensată la Roland Garros cu 79.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA.

Mihaela Buzărnescu, locul 33 WTA şi cap de serie numărul 31, s-a calificat, în turul trei la Roland Garros, după ce a trecut de suedeza Rebecca Peterson, locul 97 WTA, venită din calificări, scor 6-1, 6-2.

“Este o realizare incredibilă că am ajuns în turul trei la un Grand Slam, asta mi-am dorit şi mă bucur că am reuşit acest lucru la 30 de ani”, a declarat Buzărnescu la Eurosport.

În turul trei, ea va juca în compania învingătoarei din meciul dintre ucraineanca Elina Svitolina, favorită numărul 4, şi slovaca Viktoria Kuzmova, locul 97 mondial. Pentru accederea în turul trei, Buzărnescu va primi 130 de puncte WTA şi 130.000 de euro.

Alexandra Dulgheru, locul 159 WTA, venită din calificări, a fost eliminată, în turul doi la Roland Garros, după ce a fost fost învinsă de estona Anett Kontaveit, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 25, scor 7-5, 6-2, după o oră şi 37 de minute.

Prezenţa în manşa a doua este recompensată la Roland Garros cu 79.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA.