Record de telespectatori în Statele Unite la meciul Coreea de Sud – Mexic

Meciul din cadrul Cupei Mondiale în care Mexic a învins Coreea de Sud cu 2-1 a fost cea mai urmărită transmisiune de limbă spaniolă a unui eveniment în Statele Unite, reţeaua Telemundo Deportes stabilind astfel un record.

Meciul a fost urmărit în medie de 7,2 milioane de oameni pe Telemundo, TelemundoDeportes.com şi Telemundo Deportes En Vivo şi pe aplicaţiile NBC Sports, potrivit datelor furnizate de Nielsen şi Adobe Analytics, citate de Deadline.

Reţeaua Telemundo Deportes a transmis până acum două dintre nouă cele mai urmărite transmisiuni de limbă spaniolă ale meciurilor de fotbal din cadrul unui turneu final.

Doar la TV, un număr de 6,6 milioane de telespectatori au urmărit pe Telemundo meciul de 90 de minute, iar întreaga transmisiune a fost urmărită de 6,02 milioane de telespectatori. Acesta a fost al doilea cel mai urmărit eveniment sportiv transmis vreodată de reţea de la meciul Mexic – Germania.

De asemenea, partida a fost a noua cea mai urmărită transmisiune TV în limba spaniolă din cadrul unei Cupe Mondiale.

În total, ea a fost vizionată de peste 9,7 milioane de oameni.

Pe platformele digitale, meciul a fost urmărit pe Telemundo Deportes în medie de 574.000 de utilizatori, cu un vârf de 665.000, marcând cea mai mare audienţă a unui eveniment sportiv în afara Super Bowl din istoria NBC Sports Digital.

NBCUniversal, una dintre cele mai mari companii de divertisment, furnizează conţinut şi branduri pentru peste 167 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, America Latină şi Asia Pacific. Din portofoliu fac parte, între altele, NBC News, MSNBC, Telemundo şi E! News.