Raluca Olaru, calificată în finala probei de dublu de la Shenzen

Raluca Olaru, calificată în finala probei de dublu de la Shenzen

Perechea formată din Raluca Olaru şi Olga Savchuk (Ucraina) s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA International de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 626.750 dolari, joi, după retragerea principalelor favorite, Raquel Atawo (SUA) şi Yifan Xu (China).

Olaru şi Savchuk, favoritele numărul trei, şi-au asigurat un cec de 13.544 dolari şi 180 de puncte WTA.

Pentru cele două va fi a doua finală WTA jucată împreună, după cea din 2008, de la Taşkent, unde au cucerit titlul.

Raluca Olaru are cinci titluri WTA în carieră, obţinute la Tashkent în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savchuk) şi în 2016 (alături de turcoaica Ipek Soylu), la Acapulco în 2011 (alături de ucraineanca Mariya Koryttseva), la Nurnberg în 2013 (alături de rusoaica Valeriya Solovyeva) şi la Linz în 2014 (alături de americanca de origine georgiană Anna Tatishvili).

De asemenea, românca a mai jucat şapte finale WTA: în 2008 la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke), în 2013 la Katowice (alături de Solovieva), în 2014 la Nurnberg şi Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel), în 2015 la Nurnberg (alături de Lara Arruabarrena) şi în 2016 la Rabat (alături de germanca Tatjana Maria) şi la Bol (Croaţia), alături de aceeaşi Ipek Soylu (Turcia).

Olaru şi Savchuk îşi vor afla adversarele din ultimul act vineri. Joi este programat meciul dintre rusoaicele Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova şi cuplul Viktorija Golubic (Elveţia)/Kristyna Pliskova (Cehia). Învingătoarele vor juca în semifinale cu favoritele numărul doi, Andrea Hlavackova (Cehia)/Shuai Peng (China).

Pe tabloul de dublu de la Shenzhen Open s-au mai aflat și Simona Halep și Monica Niculescu, însă cele două au fost eliminate în primul tur de către rusoaicele Dzalamidze și Kudermetova.

La simplu, Ana Bogdan, intrată pe tabloul principal ca lucky loser, a pierdut în primul tur, în timp ce Simona Halep, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu au părăsit turneul după înfrângerile din runda secundă.

 Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).