Raliul Sibiului de pe Transfagarasan, amanat din cauza vremii

Raliul Sibiului, etapa din Campionatul European de raliuri (ERC), programat in perioada 27 februarie – 1 martie, pe Transfagarasan, a fost amanat din cauza vremii nefavorabile.

transfagarasan-in-1974

“In urma analizarii traseului in conditii de iarna, promotorul evenimentului, sustinut de ASN, promotor al Campionatului European de Raliuri Eurosport Events, a fost de acord cu anularea etapei de iarna. Acum, toate eforturile sunt concentrate pentru a pastra Romania în Campionatul European de Raliuri, la o alta data si intr-un alt format, cu pastrarea probei speciale de pe Transfagarasan in program”, au precizat intr-un comunicat organizatorii.

Cu un procent de 75% din probele speciale la o altitudine de 1.600 metri si una pe Transfagarasan, la o altitudine de 2.400 metri, organizatorul raliului a considerat ca siguranta participantilor, a oficialilor si a spectatorilor este in pericol dacă raliul se va desfasura in formatul propus.

Promotorul local a propus un format alternativ, un traseu exclusiv pe asfalt cu o lungime de 220 kilometri, incluzand speciala pe Transfagarasan, pentru perioada 9-11 octombrie 2014.