Querrey – Baghdatis și Cuevas – Evans, meciurile zilei la Nottingham, LIVE pe Eurosport 1

Printre reprizele de ploaie şi dincolo de faima haiducească a codrului din Nottinghamshire, iată că ATP Aegon Open îşi rostogoleşte mai departe eroii şi poveştile. Miercuri, în cea de-a treia zi a competiţiei, primele două întâlniri de simplu promit confruntări extrem de interesante. Sesiunea din 22 iunie se deschide la ora 14 (ora României) cu meciul de pe „Central” dintre americanul Sam Querrey, cap de serie 5, şi cipriotul Marcos Baghdatis. Urmează imediat pe aceeaşi arenă partida dintre al doilea cap de serie al turneului, uruguayanul Pablo Cuevas, şi britanicul Daniel Evans. Sunt două meciuri foarte diferite ca profil şi expectanţă.

În partida ce inaugurează ziua se duelează pentru un loc în sferturile de finală doi jucători cu mare experienţă. Querrey (28 de ani), locul 33 ATP, finalist anul trecut la Aegon Open Nottingham, este un tenismen tipic de serviciu-voleu, ilustrând foarte bine şcoala anglo-saxonă. La 1.98 cm şi 95 de kg, Sam are un serviciu redutabil, iar abilităţile sale pe iarbă nu mai trebuie subliniate. Americanul a câştigat un titlu pe gazon (Queen’s – 2010) şi, în afara finalei pierdute anul trecut aici, la Nottingham, a mai disputat un ultim act la Newport, în 2009. La actuala ediţie, Querrey l-a învins cu 6-4 6-4 pe compatriotul său, Ernesto Escobedo, un jucător venit din calificări. Cipriotul Marcos Baghdatis, cap de serie 9, locul 40 ATP, l-a eliminat în turul secund pe rusul Evgeny Donskoy tot în două manşe, scor 7-5 6-2. Marcos, 31 de ani, este un tenismen de mare valoare, finalist la Melbourne şi semifinalist la Wimbledon în 2006, anul său cel mai bun, când a şi integrat Top 10. Tehnic şi inspirat, el nu a dovedit acea constanţă de nivel înalt la care i-ar fi dat dreptul uriaşul potenţial de care dispune. În palmaresul comun Sam Querrey conduce cu 3 la 1, însă se cuvin subliniate două aspecte: cele trei victorii ale americanului au fost obţinute în 2008 şi 2009; ultima lor partidă a fost câştigată de cipriot în 2015, la Stockholm, indoor. Ce va fi astăzi? Fireşte, favorit pleacă Sam Querrey, suprafaţa şi stilul serviciu-voleu avantajându-l, însă Baghdatis are şi armele, şi experienţa, pentru a răsturna calculele hârtiei. În fond, cipriotul a eliminat săptămîna trecut la Halle, pe iarbă, doi specialişti ai suprafeţei, Tomas Berdych şi Dustin Brown. Partida de astăzi se anunţă foarte echilibrată.

În cea de-a doua întîlnire a zilei se înfruntă experimentatul Pablo Cuevas (30 de ani), locul 25 ATP, şi britanicul Daniel Evans (26 de ani), poziţia 95 ATP. În turul secund al doilea favorit a trecut cu 6-4 7-6 de francezul Stephane Robert, iar Evans s-a calificat în optimile de finală după ce i-a eliminat pe irlandezul Liam Broady (3-6 6-2 7-6) şi pe lituanianul Ricardas Berankis (2-6 7-6 6-2). Este primul duel între latino-american şi englez. Dacă uruguayanul născut la Concordia, în Argentina, pare a fi mare favorit, măcar din perspectiva poziţiei în clasament, totuşi această evidenţă comportă şi unele nuanţe, căci Evans cunoaşte mai bine iarba decît adversarul său. Cuevas, un autentic artist al zgurei, posedând un excepţional rever cu o mână şi având o atingere magică a mingii, va avea serioase probleme pe gazon, cu atât mai mult cu cât turneul de la Nottingham este primul pe suprafaţă jucat de el în sezon. Toate cele şase finale disputate în carieră de „Pablito”, dintre care acesta a câştigat cinci (două chiar în 2016, la Sao Paulo şi Rio de Janeiro), s-au desfăşurat pe zgură. Simpaticul „Evo”, un tenismen de circuit challenger nu lipsit de calităţi, reverul său slice fiind o adevărată încântare, are avantajul de a se afla la cea de-a şasea partidă pe iarbă în 2016, chiar dacă, pînă la Nottingham, nu a câştigat decât un singur meci. Daniel a pierdut în primul tur la Queen’s în faţa francezului Matthieu, a câştigat la americanul Alexander Sarikissian la Aegon Surbiton Trophy, pierzând apoi la Marius Copil, iar la un alt turneu challenger, la Manchester, a fost bătut de neamţul Peter Gojowczyk. În mod normal, Cuevas n-ar trebui să piardăîn faţa outsiderului, dar gazonul este principalul adversar de astăzi al sud-americanului.

Transmisiunile în direct de la Turneul ATP de la Nottingham încep astăzi de la ora 14:00, pe Eurosport 1. (text si foto: tv.eurosport.ro)Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).