Profitul de la meciurile cu Muntenegru și Polonia va fi investit în proiectele de dezvoltare a fotbalului juvenil

Profitul de la meciurile cu Muntenegru și Polonia va fi investit în proiectele de dezvoltare a fotbalului juvenil

În toamna anului trecut, Federația Română de Fotbal i-a invitat pe suporteri să voteze proiectele de dezvoltare a fotbalului românesc la nivel de copii și juniori din planul de acțiuni al FRF. Campania a început înainte de meciul cu Muntenegru, disputat pe Cluj Arena, la începutul lunii septembrie, și face parte din planul de măsuri propus de Administrația FRF, care va fi repetată la fiecare joc de pe teren propriu din preliminariile Campionatului Mondial 2018.

În urma votului de pe pagina de Facebook a echipei naționale, fanii au ales ca două proiecte să devină prioritare:

– Crearea unui sistem de burse pentru formarea unui grup de elită compus din antrenori pentru juniori. Una dintre cele mai importante perioade din cariera unui fotbalist trebuie gestionată de un staff cu experiență și cu o pregătire specială. Odată cu noua viziune privind formarea copiilor și juniorilor, Federația Română de Fotbal propune un curs intens de specializare în antrenarea celor mici, considerată o știință aparte, care va fi finalizat cu un stagiu la academii de copii și juniori celebre din Europa.

– Tabere de iarnă/vară pentru cei mai talentați copii cu vârsta între 12 și 14 ani.
Investiția în cele mai tinere generații este esențială, iar coborârea nivelului de selecție până la vârsta de 12 ani reprezintă un obiectiv al Federației Române de Fotbal. În timpul pauzelor competiționale, propunem o pregătire centralizată pentru tinerii jucători într-o locație care oferă toate facilitățile necesare performanței.

Acestea vor primi ca finanțare profitul obținut de FRF cu ocazia partidelor România – Muntenegru și România – Polonia. Astfel, 30.000 de euro se vor aloca proiectului demarat deja de Federația Română de Fotbal pentru reșcolarizarea antrenorilor de copii și juniori pentru ca 20 dintre aceștia să primească burse de perfecționare la academii de fotbal de succes din străinătate. De asemenea, 80.000 de euro se vor folosi pentru un proiect de scouting la nivel național pentru copii născuți în 2003, ce va începe în luna aprilie a acestui an. Apoi, în iunie, cei mai talentați 120 de copii descoperiți vor merge într-o tabără de pregătire de 10 zile la Tărlungeni. După alte 4 zile de selecție, vor rămâne în tabără 66 de copii, care vor reprezenta baza de selecție pentru cea mai tânără reprezentativă, Under 15. (text și foto: www.frf.ro)