Primul Grand Prix Internaţional de Gimnastică Ritmică găzduit de România

Evenimentul este transmis, în direct de la Sala Polivalentă, de vineri, 13 mai, până duminică, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

În acest sfârşit de săptămână (de vineri, 13 mai până duminică, 15 mai), la Sala Polivalentă din Bucureşti va avea loc primul Grand Prix Internaţional de Gimnastică Ritmică găzduit de România, desfăşurat sub egida Uniunii Europene şi având girul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică Ritmică. Actuala ediţie a competiţiei este găzduită de Bucureşti – după cele două etape de Cupă Mondială organizate de România în anii anteriori (transmise în direct tot de TVR 2).

La prestigioasa competiţie s-au înscris 17 sportive din 13 ţări, printre ele numărându-se şi sportiva Ana Luiza Filiorianu care a reuşit, după 16 ani, să readucă gimnastica ritmică românească la Jocurile Olimpice.

Timp de trei zile, spectatorii din Sala Polivalentă şi telespectatorii Televiziunii Române se vor putea bucura de un regal artistic al celor mai bune gimnaste, dat fiind regulamentul care prevede că la Grand Prix are dreptul să participe o singură gimnastă din fiecare ţară – cea cotată cel mai bine!

Transmisiunile în direct ale TVR 2 şi TVR HD de la Primul Grand Prix Internaţional de Gimnastică Ritmică găzduit de România vor avea loc după următorul program:

Vineri, 13 mai, de la 11.55 – concurs individual – probele cerc şi mingie
Sâmbătă, 14 mai, de la 11,55 – concurs individual – probele măciuci şi panglică
Duminică, 15 mai, de la 12.25 – finale la cerc şi minge, festivitatea de premiere la cerc şi minge, finale la măciuci şi panglică, Gala laureaţilor
Comentariul transmisiunilor este asigurat de Monica Bucur.

În acelaşi timp cu Grand Prix-ul dedicat exclusiv senioarelor – se desfăşoară la Bucureşti şi ediţia cu numărul 15 a Cupei „Irina Deleanu” – competiţie la care participă 38 de sportive din 11 ţări. Grand Prix-ul şi Cupa „Irina Deleanu” reprezintă pentru toate echipele ultimele competiţii înainte de Campionatele Europene din Israel (Holon) din luna iunie a acestui an