Dr. Oetker Junior Trophy

Premii de onoare la Dr. Oetker Junior Trophy

Luni, 26 mai 2014, organizatorii turneului Dr. Oetker Junior Trophy, Federația Română de Tenis, sponsorul principal al competiției – Dr.Oetker, prin Ștefania Sofronie, reprezentanți din Ministerul Tineretului și Sportului, dar și alți invitați speciali s-au reunit la o conferința de presă ținută cu ocazia celui mai important turneu pentru juniori U14 din România. De asemenea, doi reprezentanți de seamă ai tenisului românesc, aparținând unor generații diferite – Aurel Segărceanu și Ioana Mincă – au fost premiați de FRT.

t
La conferința de presă au luat cuvântul George Cosac (Președintele Federației Române de Tenis), Dinu Pescariu (vicepreședintele FRT) și Carmen Tocală, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. Dr. Oetker România, sponsorul principal al evenimentului, a fost reprezentat la masa de prezidiu de Ștefania Sofronie, Director de Marketing. Liviu Ganea a fost unul dintre invitații surpriză, acesta fiind un mare fan al sportului alb, tenisul fiind a doua pasiune pentru el, după fotbal. La finalul conferinței, a avut loc un joc demonstrativ de tenis de câmp între fotbalist și George Cosac, aceștia făcând schimb de mingi ce le purtau semnătura, la finalul demonstrației.

tt

De asemenea, Florența Mihai, fostă finalistă Rolland Garros (directorul turneului Dr. Oetker Junior Trophy 2014) și Directorul General FRT, Ciprian Săvulescu, au fost prezenți la conferință.  „Am reușit, deja, să văd niște meciuri din calificări. Nivelul este foarte bun. Cu siguranță, în topul celor mai buni jucători și jucătoare vor fi sportivi care au participat la această competiție.”, a declarat George Cosac, Președintele Federației Române de Tenis.  Dinu Pescariu a amintit eforturile pe care le-au făcut organizatorii FRT pentru ca baza sportivă să arate impecabil. „Sper ca această competiție să ne răsplătească pentru eforturile făcute. De asemenea, mulțumesc sponsorului principal, Dr. Oetker.”, a completat acesta. Ministerul Tineretului și Sportului, prin Carmen Tocală, a avut de transmis un mesaj de încurajare către tinerii jucători prezenți la Dr.Oetker Junior Trophy: „Suntem bucuroși de tot ceea ce înseamnă pregătirea caracterelor pentru societatea viitoare. (…) Sportul, mai presus de toate, te învață regulile  jocului.”

Sponsorul principal, Dr.Oetker România, susține inițiativele comunității din care face parte, implicându-se în mai multe competiții sportive naționale și internaționale. „Chiar credem ca Dr. Oetker Junior Trophy este o rampă de lansare pentru viitorii campioni. Susținem astăzi campionii de mâine și le urăm mult succes tuturor participanților!”, a declarat Directorul de Marketing Dr. Oetker România, Ștefania Sofronie.Liviu Ganea a închis discursurile de la masa de prezidiu, recunoscându-și pasiunea pentru sportul alb:  „Pentru mine, fotbalul este prima iubire, dar, după fotbal, urmează tenisul. În tenis este mult mai greu, pentru că nu depinde decât de tine. (…)Tenisul din ziua de azi înseamnă o pregătire foarte bună, pe lângă talent. ”. În final, a adăugat că speră să vadă un turneu de calitate, unde juniorii se dăruiesc paiunii lor pentru tenis.

În cadrul aceleiași conferințe de presă s-au acordat două premii de onoare. Marele antrenor Aurel Segărceanu a primit din partea Federației Române de Tenis, prin domnul Cosac, Premiul de excelență pentru contribuțiile aduse tenisului feminin din România. Ioanei Mincă i-a fost înmânat Premiul pentru cea mai spectaculoasă evoluție în 2013. Antrenor a generații întregi de campioni și campioane, Segărceanu a recunoscut că tenisul este un sport dificil, unde, pentru a face performanță, tinerii „trebuie să se înhame la muncă, să împletească armonios sportul cu cartea, să joace de dimineață, până seara”.

Pe site-urile www.frt.ro și site-ul Turneului – www.juniortrophy.ro, cât și în social media – pagina de Facebook Tennis Junior Stars se vor regăsi știri și informații actualizate pe toată  durata desfășurării competiției. Organizatorul Dr. Oetker Junior Trophy este Federația Română de Tenis. Partenerul oficial al turneului este Dr. Oetker România. Sponsorii editiei 2014 sunt: Țiriac Auto, Erste Asset Management, Ministerul Tineretului și Sportului, Mercedes-Benz, Kirschbaum, Aldis, Perla Moldovei și Inspire. SCG-Smart Corporation Group este promotorul evenimentului.