BREAKING NEWS
Search

Premieri identice pentru sportivii care au obținut rezultate la JO şi la Jocurile Paralimpice de la Rio

Guvernul anunță că toţi sportivii vor fi premiaţi la fel pentru performanţele obţinute la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia), ediția 2016.

Noua Ordonanţa de Urgenţă defineşte cadrul legal pentru modificarea şi completarea normelor financiare pentru activităţi sportive, având ca scop eliminarea discriminările financiare (premiere, renta viageră, indemnizaţii, etc.) ale sportivilor cu nevoi speciale faţă de ceilalţi sportivi.  Astfel, se realizează o armonizare a normelor financiare pentru activităţi sportive cu actualele prevederi ale Legii educaţiei fizice şi sportului, nr.69/2000, cu modificările şi completările ulterioare privind medaliaţii la Jocurile Paralimpice 2016. Astfel, aceştia vor primi premii egale cu sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice 2016, pentru aceeaşi performanţă obţinută, anunţă Guvernul.

De asemenea, Guvernul modifică şi modul de calcul al rentelor viagere, eliminând inechităţile actuale şi stabilind un mod de calcul al rentelor lipsit de echivoc şi în concordanţă cu valoarea performanţelor obţinute. Și dă asigurări că nicio rentă aflată în plată nu va scădea, fiind un drept deja câştigat.

Pentru premierea rezultatelor deosebite obţinute la principalele competiţii internaţionale (Jocuri Olimpice, Jocuri Paralimpice, Campionate Mondiale, Campionate Europene) s-au stabilit cuantumuri fixe stimulative în concordanţă cu importanţa şi amploarea fiecărei competiţii, eliminându-se posibilitatea dublării premiilor. Astfel, cuantumul nou propus reprezintă, de regulă, actualele valori dublate ale premiilor ce se acordă sportivilor pentru performanţele obţinute, prin stabilirea de cuantumuri fixe, stimulative, în concordanţă cu importanţa fiecărei competiţii.Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).