Asistenţa video pentru arbitrii, în premieră mondială la Italia - Franţa

Asistenţa video pentru arbitrii, în premieră mondială la Italia – Franţa

Asistenţa video pentru arbitrii va fi testată, în premieră în fotbalul mondial, la amicalul Italia – Franţa de la Bari, ce va avea loc pe 1 septembrie, informează L’Equipe.

Pentru prima dată în istorie, asistenţa video va fi folosită de către arbitrii, dar aceştia nu vor opri meciul pentru a urmări reluările fazelor.

“Acesta va fi un test off-line, ceea ce înseamnă că, cel de-al patrulea oficial al partidei, care va avea acces la reluări, va putea să comunice cu centralul în timpul meciului, fără ca acest lucru să aibă vreun impact asupra jocului”, au specificat oficiali ai FIFA.

La o zi după partidă, la Bari, va avea loc o conferinţă de presă a preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, la care vor participa şi secretarul general Zvonimir Boban, arbitrul Bjorn Kuipers şi un reprezentant al furnizorului de servicii pentru asistenţa video, Hawk-Eye Innovations Ltd.

În afara americanilor, care au testat și ei acest sistem la meciuri din liga a 3-a, Italia, Olanda, Australia, Germania, Brazilia şi Portugalia sunt interesate de utilizarea acestui suport tehnologic pentru arbitraj.