Care este mesajul stomatologului ce străbate Europa pe bicicletă

Care este mesajul stomatologului ce străbate Europa pe bicicletă

În 2015 un stomatolog român a pedalat pe bicicletă 1400 km pe ruta Bruxelles – Malmo. Asta a însemnat traversarea a 5 țări în 15 de zile, după ce a călătorit cu 2 avioane, un feribot și 2 trenuri.

c brux

c 0 - Bruxelles - malmo coperta

c tre

C##

Dar el nu s-a oprit aici. În 2016, Sorin Găgeanu (artistic-dent.ro), căci despre el e vorba, a “recidivat” și a parcurs pe bicicletă 2400 km în 36 de zile. În Turul Marii Britanii, de data aceasta. Cu această ocazie a trecut prin 10 țări, în care a poposit la 21 de gazde. După ce a schimbat 9 feriboturi și 3 avioane. Turul Marii Britanii l-a străbătut însoțit de un prieten Andrei Rozescu.

c brit

c42

c vap

c20

b repar

c35

c38

c19

c44

Personalitati din diverse domenii de activitate au împărtașit pasiunea pentru plimbarea cu bicicleta, Albert Einstein considerând că viața este ca mersul pe bicicletă. “Când moralul este scăzut, când zilele par întunecate, când abia dacă mai merită să speri, pur și simplu urcă pe o bicicletă și ieși la o plimbare pe drum, fără să te gândești la nimic altceva decât călătoria pe care o întreprinzi”, a apreciat Arthur Conan Doyle.

“Ghidul ființei își ia o pauză de la viata cotidiană prin cicloturism. Dacă îți dorești ceva cu adevărat în viață, atunci să îl faci! Uite așa a pornit dorința mea de a face anual vacanțe cicloturistice. Ambele expediții au reprezentat o deconectare totală de rutină și de tot ceea ce înseamnă familie, prieteni sau clinică“, este de părere Sorin Găgeanu.

cbbb

cf

c34

H.G. Wells a opinat că de fiecare dată când vede un adult pe bicicletă, nu mai este pesimist cu privire la destinul speciei umane.

Iar doctorul Sorin Găgeanu duce bucuria plimbării cu bicicleta către o linie spirituală, într-o călătorie a cunoașterii de sine: “Plimbarea cu bicicleta este o călătorie inițiatică spre interior, o cunoaștere profundă a mea. În locurile prin care am trecut am întâlnit o mulțime de oameni faini și am trăit într-o altă civilizație. Am pedalat, am vizitat și am fost cazat în multe locuri, întîlnind și câteva persoane cărora le-am fost gazdă anul trecut. Am socializat, am băut o grămadă de soiuri de bere, trăind o experiență de neuitat. Grija străinilor pentru cicloturiști și standardele vestice m-au impresionat. Lipsa grijei de mâine și oamenii cu zâmbetul pe buze mi-au deschis ochii asupra propriei persoane și a valorilor pe care noi le cultivăm”, mai spune Sorin.

c gazda

c bi

c gazz

“Cred că cel mai important lucru pe care l-am învățat în aceste excursii este că starea noastră de bine depinde numai de noi! Dacă ar fi să dau un sfat după aceste experiențe, ar fi: trăiți clipa și fiți prezenți în viața voastră. La ce vă spune interiorul ființei voastre, la dorințele, la visele, la țelurile voastre, fără a le trece prin filtrul gândurilor. Sunt foarte entuziasmat de modul acesta de a petrece timpul. Învingeți-vă frica și prejudecățile! Trăiți-vă visele! Fiți liberi și fericiți!”, e mesajul stomatologului Sorin Găgeanu, care a străbătut pe bicicletă deja o bună bucată din Europa. Dar el  nu intenționează să se oprească aici, având deja planuri îndrăznețe și pentru acest an.

c 8Martie

c art

c33

(FOTO: https://www.facebook.com/ArtisticBike/?fref=ts)