Pornesti la drum cu masina? Atentie la cele 8 lucruri pe care trebuie sa le ai mereu cu tine

Exista anumite obiecte pe care trebuie sa le ai mereu in masina. Aceasta lista de lucruri esentiale te va ajuta sa mentii masina in stare de functionare si sa faci fata obstacolelor neprevazute de pe drum.

 

In timp ce soferii de oras se pot lipsi de o parte dintre acestea, pentru ca nu se afla niciodata prea departe de un service auto, daca locuiesti intr-o zona rurala sau planifici sa pleci intr-o calatorie lunga, este intotdeauna o idee buna sa verifici ca ai la tine tot ce iti trebuie.

 

Pentru a fi mai usor de urmarit, poti include aceste lucruri in patru categorii esentiale: documentatie, reparatii si intretinere, siguranta si iarna.

 

Iata care sunt cele 8 lucruri pe care trebuie sa le ai intotdeauna in masina:

 

Documentatie 

 

      1.    Permis, asigurare si talon

 

Poate parea evident, dar ar trebui sa ai intotdeauna la tine permisul, asigurarea masinii si talonul ori de cate ori te urci la volan. In ceea ce priveste asigurarea, aceasta poate fi prezentata agentilor de politie si de pe telefonul mobil, insa, in ceea ce priveste celelalte documente, daca esti tras pe dreapta, s-ar putea sa ai probleme in cazul in care nu le ai la tine.

 

     2.    Informatii cu privire la reparatii

 

Pastreaza intotdeauna in masina numarul de telefon al unui mecanic si al unei firme de tractari. Aceste informatii te-ar putea ajuta in cazul in care ramai in pana sau masina nu mai porneste. De asemenea, asigura-te ca ai la tine un exemplar sau doua din formularul de constatare amiabila pentru eventualitatea unui accident.

 

Reparatii si intretinere

 

      3.    Roata de rezerva, cric si cheie de roti

 

Este necesar sa ai la tine in permanenta toate sculele necesare pentru a schimba roata in cazul in care faci pana. Nu este nimic mai neplacut decat sa te afli pe un drum pustiu si sa te trezesti cu roata dezumflata si fara nicio posibilitate de a o repara.

 

      4.    Set de cabluri pentru pornirea bateriei

 

Daca bateria masinii se descaraca, le poti folosi pentru a o incarca si porni la drum. Bineinteles, acest lucru depinde si de gasirea unei persoane amabile care sa-ti permita sa te folosesti de bateria sa.

 

Siguranta

 

      5.    Trusa de prim ajutor 

 

Nu stii niciodata cand ai nevoie de un kit de prim ajutor. Oricand te afli pe drum, este posibil sa fie nevoie sa cureti o taietura sau sa bandajezi o batatura. Daca petreci mult timp in masina, este recomandat sa ai cateva articole sanitare la tine. Trusa ar trebui sa contina cel putin bandaje, leucoplast, foarfece, manusi, unguent si dezinfectant.

 

      6.    O lanterna

 

Aceasta va fi un adevarat ajutor in cazul in care trebuie sa schimbi roata pe timpul noptii sau daca esti nevoit sa faci o oprire pe marginea drumului dupa lasare intunericului.

 

Iarna 

 

      7.    Lichid de parbriz

 

Sofatul pe orice tip de precipitatii – ploaie, zapada, lapovita – nu este o gluma! Pentru a te feri de pericolul cauzat de acestea, ai nevoie de vizibilitate maxima. Asadar, este bine sa nu uiti sa iei cu tine lichid de parbriz si de stergatoare, pentru a curata stropii de murdarie.

 

      8.    Lanturi antiderapante

 

Pentru zilele geroase si cele in care a nins mult, este important sa-ti echipezi masina corespunzator. Pe langa cauciucurile de iarna, este bine sa ai pregatite si lanturi antiderapante, mai ales daca pleci la drum lung. Cand le alegi, asigura-te ca sunt potrivite pentru rotile masinii tale si ca sunt usor de utilizat. Spre exemplu, pe anvelopele de iarna Hankook, lanturile pot fi montate usor, iar experienta condusului va fi la fel de placuta.

 

In concluzie, pentru a nu fi niciodata luat prin surprindere, verifica sa ai in masina toate obiectele de care ai putea avea nevoie atunci cand conduci. Astfel, te vei bucura de calatorii placute fara batai de cap.

 

Sursa foto: Unsplash.com

 Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).