PONTUL ZILEI: Steaua – Paok

Pontul zilei de 13 iulie, propus de expertul Sport Profit, vine de la partida amicală dintre Steaua București și Paok Salonic. 1,45 este cota pentru ca Steaua să nu piardă partida de pregătire cu PAOK Salonic, care se va desfăşura în această după-amiază, în Olanda.

Steaua susține astă-seară, de la ora 18.00, ultimul  amical din Olanda contra grecilor de la PAOK Salonic. În clasamentul coeficienților UEFA, grecii ocupă locul 56, cu o poziție mai sus față de Steaua.

Elevii lui Laurențiu Reghecampf au câștigat toate meciurile amicale din Olanda. Mai mult, n-au primit niciun gol (1-0 cu NEC Nijmegen, 3-0 cu RSC Charleroi și 1-0 cu Krîlia Sovetov Samara). Nici în primul cantonament, în Slovenia, n-au luat gol: 7-0 cu NK Turnisce și 0-0 cu Dinamo Zagreb.

PAOK Salonic este a patra forță a Greciei după Olympiacos Pireu, Panathinaikos Atena și AEK Atena. printre antrenorii care au trecut pe la cârma „alb-negrilor” s-au aflat și românii Laszlo Boloni și Ilie Dumitrescu, dar și Fernando Santos, proaspăt campion european cu Portugalia, Christoph Daum, noul selecționer al României, și Gyula Lorant, fost jucător la Progresul Oradea și UTA Arad, care a luat primul titlu, cel din 76.

Președintele clubului este fostul mare arbitru slovac Lubos Michel, iar printre numele importante din lot sunt și câțiva jucători care au fost la Euro: albanezul Kace și slovacul Robert Mak, dar și internaționalii greci Tziolis, Tzavellas și Athanasiadis. Brazilianul Jairo, care anul trecut, când juca la AS Trencin, le-a făcut zile zile fripte steliștilor, le va ieși iar în cale.

Pentru Steaua acesta este ultimul meci înainte de startul sezonului. Duminică, vicecampioana va juca împotriva Concordiei Chiajna în finala Cupei Ligii.