Piscina Diavolului, la 110 m inaltime, pe marginea cascadei Victoria

Cascada Victoria din Africa e considerata a fi una dintre cele mai spectaculoase dintre din lume. Cascada se afla in partea de sud a continentului, cscd diavoluluiintre Zambia si Zimbabwe, pe Fluviul Zambezi. In limbajul localnicilor ea este numita Mosi-oa-Tunya, care inseamna fumul care tuna. Este considerate una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii si are inaltimea de aproape 110 metri.

Fluviul Zambezi ajunge la cel mai inalt nivel in luna aprilie. Jetul de apa poate atinge atunci o inaltime de aproximativ 400 de metri si poate fi vazut uneori de la o distanta de aproape 50 kilometri. Caderea de apa cea mai redusa se inregistreaza in luna noiembrie. Pe langa privelistea fascinanta pe care o ofera, cascada pune la dispozitia vizitatorilor sai numeroase activitati, printre care rafting, bungee jumping, kaiac, pescuit si calarie. Pentru a vedea cascada de sus poti lua si avionul.

Cei mai curajosi, pot inota pana aproape de marginea cascadei, intr-o zona numita “piscina diavolului”, unde apa are un nivel mai scazut. Aceasta s-a format in mod natural si se poate ajunge la ea de pe Insula Livingstone, partea dinspre Zambia. Nivelul scazut al apei impreuna cu un zid natural din stanca, permit inotul in zona, chiar in fata caderii uriase de apa.
(Foto: smh.com.au)