Piscină cu apă verde și platformă de start la înot desprinsă pe plajă la Jocurile Olimpice

Piscină cu apă verde și platformă de start la înot desprinsă pe plajă la JO

Organizatorii JO de la Rio nu au dus lipsă de probleme în organizare, mai ales la sporturile de apă, la una dintre piscine înverzindu-se apa pur și simplu,  iar una dintre platformele de start în probele de înot în aer liber s-a despins şi a ajuns pe plajă la Copacabana.

În urma anchetei în cazul ”apei verzi” din piscină s-a ajuns la concluzia că de vină a fost o bacterie ce a transformat apa în care se desfășura competiția de sărituri într-o ”baltă” verde. Oxigenul insuficient și căldura au dus la proliferarea algelor. Federația Internațională de Natație (FINA) a avansat o teorie potrivit căreia din rezervoarele de apă (lipsesc) anumite substanțe chimice folosite în procesul de tratare a apei. În urma testelor s-a ajuns la concluzia că nu există nici un risc pentru siguranța sportivilor și pentru disputarea competițiilor. Situația s-a înregistrat în timpul probei de sărituri-sincron la 10 m, femei, când apa dintr-unul dintre bazinele Centrului Acvatic Maria Lenk era verde aprins, spre deosebire de cea din bazinul alăturat, în care apa era limpede și curată.

De asemenea, platforma de start în probele de înot în aer liber de la Jocurile Olimpice s-a despins, sâmbătă, şi a ajuns pe plajă, la Copacabana. Proba feminină de 10 kilometri este programată luni, iar startul se va da de pe o platformă de rezervă. Marţi va avea loc proba similară masculină.

rio-desprins