Pierderi de 2 milioane de euro la Roland Garros după ce toate meciurile de luni au fost anulate din cauza ploii

Anularea tuturor partidelor de luni de la Roland Garros a produs pierderi totale de peste 2 milioane de euro pentru organizatori, a anunțat directorul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Guy Forget.

Ploaia a dat peste cap programul zilei de luni la Roland Garros, după ce și partidele de duminică seară fuseseră amânate. A fost și cazul meciului dintre Simona Halep și Samatha Stosur, din optimile de finală, întrerupt duminică la scorul de 5-3 pentru sportiva noastră.

Organizatorii estimează pierderi de 2 milioane de euro, o mare parte din această sumă fiind returnată fanilor care apucaseră să își cumpere bilete. Restul vin din închirierea spațiilor și vânzarea de produse în interiorul compexului de la Roland Garros.

“Din fericire, aceste pierderi cad pe plan secundar, pentru că avem destul profit să le absorbim. Marea frustrare este că dăm impresia că, în Franța, ca să faci lucrurile să se miște, ai nevoie de astfel de evenimente”, a spus Guy Forget, directorul turneului.

Soluția pentru viitor este dotarea principalelor arene cu acoperișuri retractabile, dar acest lucru nu poate fi făcut prea curând. Potrivit lui Guy Forget, acest lucru se va întâmpla abia de la ediția din 2020. Până atunci, turneul va sta la mâna vremii. (text si foto: www.dolce-sport.ro)