Performanțele României în Europa League de-a lungul timpului

UEFA Europa League este o competiție de fotbal inter-cluburi europeană și este a doua ca valoare după Liga Campionilor, dar totuși este cotată mai sus decât UEFA Europa Conference League. UEFA Europa League a fost înființată în 1971 și era numită atunci Cupa UEFA.

Începând cu anul 2009, Cupa UEFA s-a redenumit UEFA Europa League și a venit cu un format schimbat. UEFA Europa League se desfășoară anual, iar câștigătorul trofeului se duelează cu câștigătorul Ligii Campionilor pentru Supercupa Europei.

Contact cu UEFA Europa League

România a avut și ea contact cu UEFA Europa League și a reușit să înregistreze rezultate destul de bune de-a lungul timpului. Cele mai bune rezultate ale României în Europa League au fost obținute de Universitatea Craiova și de FCSB care s-au calificat în semifinalele competiției.

Universitatea Craiova a reușit să se califice în semifinalele Europa League în anul 1983. Echipa românească a fost eliminată de Benfica Lisabona după ce au avut un scor de 0-0 la Lisabona și 1-1 la Craiova. Benfica a câștigat datorită golului marcat în deplasare. De asemenea, Steaua a reușit și ea să se califice în 2006 în semifinalele Europa League, dar a fost eliminată de Middlesbrough după meciul de acasă în care au obținut scorul de 1-0 la București și meciul din deplasare cu scor final 2-4, golul eliminării fiind primit pe finalul meciului.

De asemenea, de la adoptarea noului format, CFR Cluj, Astra Giurgiu și Unirea Urziceni sunt singurele echipe românești care au ajuns în șaisprezecimile de finală și FCSB care a ajuns mai departe, în optimi.

Ți-e dor să retrăiești acele momente? Urmează comunitatea 10pariuri.ro și trăiește fiecare meci la maxim jucând bilete recomandate si ponturi pariuri Europa League.

Șaisprezecemi

Unirea Urziceni a ajuns în șaisprezecimi în ediția Europa League 2009-2010, deoarece a ocupat locul 3 în grupele Ligii Campionilor din același sezon. În sezonul 2011-2012 FCSB a obținut rezultate foarte bune și a mers până în şaisprezecimi unde a fost eliminată de Twente Enschede cu un scor de 2-0 la general.

FCSB este și a doua echipă din România care a ajuns în șaisprezecimi și a fost câștigătoarea grupei E în Europa League. FCSB a învins-o pe Ajax Amsterdam în șaisprezecimi cu un scor de 4-2 la loviturile de departajare după 0-2 în tur și 2-0 pe Arena Națională. Aceasta a ajuns în optimile de finală unde a fost eliminată de Chelsea după ce a obținut un scor de 1-0 la București și 1-3 la Londra, primind al treilea gol în a doua repriză de la Fernando Torres.

 Succes Grup - compania dumneavoastra de servicii integrate - marketing, presa, consultanta, software - Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la contact@succes-grup.ro sau la telefon 0771.430.955.