Parteneriat FRF cu SportIM pentru monitorizarea pariurilor din Liga 3

Compania britanică Sport Integrity Monitor (SportIM) va pune la dispoziția Departamentului de Integritate și Antifraudă al FRF o monitorizare complexă a pieței pariurilor, la nivel global, pentru Liga 3 din România, precizează www.frf.ro. Datorită sistemului pe care SportIM îl oferă în baza acestui parteneriat, Federația Română de Fotbal va putea verifica și descoperi în timp real anomalii în activitatea de pariuri, la nivel global, pentru meciurile din al treilea eșalon. ”Menținerea integrității competițiilor de fotbal și combaterea potențialelor tentative de trucare a meciurilor reprezintă un obiectiv principal pentru Federația Română de Fotbal. Acest parteneriat cu Sport Integrity Monitor vine în completarea campaniei de prevenție și educare, ”Fotbal curat”, pe care deja am demarat-o. Prin eforturile noastre încercăm să ne asigurăm că viitorul va fi unul în care jucătorii, suporterii și toți cei implicați în acest fenomen vor fi protejați de tentativele de trucare a jocurilor”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.
”Suntem încântați să anunțăm semnarea acestui parteneriat cu Federația Română de Fotbal. În cadrul discuțiilor cu reprezentanții FRF, ne-am dat seama că acest subiect, al integrității și prevenției meciurilor trucate, este tratat cu maximă atenție. Ne dorim să susținem munca bună începută și să contribuim, cu ajutorul expertizei noastre, la progrese în acest domeniu”, a punctat Mark Locke, director executiv al SportIM.

Sport Integrity Monitor mai colaborează, printre altele, cu Federația Engleză de Fotbal, Premier League, Federația Scoțiană de Fotbal, Euroliga de baschet.

Proiectul contribuie la îndeplinirea obiectivului specific 1.3 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, ”Îmbunătățirea activităților-suport pentru susținerea fotbalului de performanță”, având în planul de acțiuni ”Asigurarea integrității jocului de fotbal”. (FOTO: www.w-t-w.org)