Palmaresul echipei Bayern Munchen din 1900 până în prezent

FC Bayern Munchen este un club de fotbal din Munchen, Germania care evoluează în Bundesliga. Bayern reprezintă una dintre cele mai de succes echipe de fotbal și cel mai important club de fotbal din Germania. Bayern Munchen a fost înființată în anul 1900 și în 1932 a câștigat primul campionat german, atunci când a învins-o pe Eintracht Frankfurt cu 2-0 în finală.

După terminarea celui de-al doilea război mondial, Bayern Munchen a ajuns în prima divizie, Oberliga Sud. După ce au trecut printr-o retrogradare și o nouă promovare, Munchen a reușit să câștige Cupa Germaniei, cu un scor de 1-0 în fața Fortuna Dusseldorf.

După această reușită istorică, echipa și-a început perioada de glorie, perioadă la care au luat parte Franz Beckenbauer, Gerd Muller și Sepp Maier.

Bayern Munchen are câștigate la activ 2 Cupe Intercontinentale, 5 cupe ale Campionilor Europeni, 3 cupe UEFA, 26 cupe ale Campionatului Național din Germania, 18 trofee la Cupa Germaniei la fotbal. Bayern Munchen ocupă locul 3 după Benfica care este locul întâi conform Guinness World Records și după FC Barcelona.

Bayern a câștigat nu mai puțin de 30 de titluri de campioană în Bundesliga începând cu sezonul 1931-1932 și câștigând ultimul trofeu în sezonul 2019-2020. Aceasta deține recordul la câștigurile din Bundesliga. Fanilor fotbalului din Germania le recomandăm ponturi Bundesliga, pagina cu cele mai bune predicții pentru fotbalul din Germania.

De asemenea, Bayern Munchen se mândreşte și cu un transfer record în istoria Bundesliga în anul 2019 atunci când l-a transferat pe Luis Hernandez pentru suma de 80 milioane de euro. Pe lângă rezultatele impresionante obținute în Bundesliga, FC Bayern Munchen deține și 20 titluri câștigătoare din DFB-Pokal, primul trofeu fiind obținut în anul 1957 și ultimul trofeu în 2020.

Bayern a reușit să obțină 6 titluri de campioană în DFB-Ligapokal, primul în anul 1997 și ultimul în 2007. Cei de la Bayern au obținut recordul și în DFL-Supercup unde dețin nu mai puțin de 8 trofee, primul fiind obținut în 1987, iar ultimul în 2020.

Bayern s-a remarcat și a întrat în istorie și în cupele europene. Aceasta a câștigat UEFA Liga Campionilor de 6 ori. Prima dată a obținut titlul de campioană în Liga Campionilor în anul 1974 atunci când a bătut-o la rejucare pe Atletico Madrid cu scorul de 4 la 0. Ultimul trofeu al Bayern Munchen în Liga Campionilor a fost obținut în anul 2020 atunci când a jucat împotriva Paris Saint-German și a reușit să îi bată pe francezi cu scorul de 1 la 0.

Bayern Munchen a reușit să obțină 3 titluri de campioni în Cupa Cupelor, 1 trofeu în Europa League, 2 trofee în Cupa Intercontinentală, 3 trofee în FIFA și a fost de 2 ori câștigătoarea Supercupei Europei în anii 2013 și 2020.

 Succes Grup - compania dumneavoastra de servicii integrate - marketing, presa, consultanta, software - Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la contact@succes-grup.ro sau la telefon 0771.430.955.