Open-ul Francez este transmis în direct pe Eurosport 1 și 2

În premieră pentru România, calificările de la Roland Garros vor fi transmise pe Eurosport 1 și 2. Astfel, telespectatorii din țară îi vor putea vedea la lucru pe jucătorii români care vor lupta pentru accederea pe tabloul principal.

Simona Halep va fi cap de serie numărul 6 la turneul parizian, unde a jucat finala în 2014 şi a pierdut-o în faţa Mariei Şarapova în trei seturi. Favorită la cucerirea trofeului este americanca Serena Williams, liderul mondial. Jucătoarea de tenis în vârstă de 34 de ani este şi campioana en-titre de la Roland Garros, competiţie pe care a câştigat-o de trei ori în carieră (2002, 2013, 2015). Pe tabloul principal România va mai avea alte trei reprezentate pe lângă Simona Halep: Monica Niculescu (31 WTA), Irina Begu (35 WTA) şi Alexandra Dulgheru (98 WTA). În calificări vor evolua Andreea Mitu (110 WTA), Sorana Cîrstea (131 WTA) şi Patricia Ţig (134 WTA).

Stan Wawrinka, câştigătorul de anul trecut, este cap de serie numărul 4 şi va avea o misiune destul de dificilă în a-şi apăra titlul. Pe tabloul principal regăsim toate numele mari ale tenisului masculin. Favoritul competiţiei este numărul 1 mondial, Novak Djokovic, cel care a cedat în patru seturi finala de anul trecut, contra elveţianului Wawrinka. A fost a treia finală de Roland Garros pe care sârbul a pierdut-o, precedentele două înregistrându-se în 2012 şi 2014, ambele în faţa lui Nadal. Rafa va evolua de altfel în turneu său preferat, pe care l-a câştigat de 9 ori în ultimii 11 ani. Forma sportivă din ultima vreme a spaniolului nu este însă la cel mai înalt nivel, iar un eventual succes la Roland Garros ar putea însemna revenirea sa în elită, la 2 ani distanţă de la ultimul Mare Șlem câştigat (Open-ul Francez). România este reprezentată în runda de calificări de Marius Copil (185 ATP) și Adrian Ungur (194 ATP).

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunţat că premiile din acest an vor fi substanţial mărite faţă de ediţiile precedente. Fondul total de câştiguri a crescut cu 14% faţă de anul trecut şi a ajuns la 32.017.500 de euro. Câştigătorii la simplu, atât la fete cât şi la băieţi, vor primi câte un cec de 2 milioane de euro.

Toată competiţia este transmisă LIVE pe Eurosport 1 şi 2 şi online pe Eurosport Player. (text si foto: tv.eurosport.ro)Clubul Media Business este o agenție full service care oferă de peste 8 ani servicii de publicitate și de consultanță în mass-media, marketing, comunicare și publicitate. Dacă sunteți interesat(ă) de acest proiect punem detalia un plan de business ireproșabil. Te rog să ne contactezi la chiromelu@yahoo.com, 0744 525 607 (Romeo Chiriac).